Bestemming Eindhoven | Stranger in Paradise

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Op woensdag 1 maart organiseert Natlab in samenwerking met Europa Direct Eindhoven het programma Bestemming Eindhoven over een actueel Europees thema: het vluchtelingenvraagstuk.

De prikkelende documentaire Stranger in Paradise houdt ons een spiegel voor met betrekking tot de Europese vluchtelingencrisis. Regisseur Guido Hendrikx laat zien waar de verwachtingen en dromen van vluchtelingen botsen met de werkelijkheid en regels binnen Europa. Hoe willen wij in Eindhoven met dit dilemma omgaan? In 2016 opende filmfestival IDFA met de film Stranger in Paradise, waarvoor Hendrikx de felbegeerde juryprijs won voor beste documentaire. Na afloop van de film is er een nagesprek met Guido Hendrikx.

Debat
De film vormt het vertrekpunt van een dialoog over het vluchtelingenvraagstuk en de situatie in Eindhoven tussen experts en Eindhovenaren die een sleutelpositie bekleden in hun wijk, op het werk, in het onderwijs en media en cultuur. Dit gesprek wordt geleid door moderator Tim Vermeulen (programma directeur Dutch Design Week). Petra Stienen, arabist en voormalig diplomaat (Syrië en Egypte), is aanwezig als vraagbaak.

Kom ook! Geef je op via de website
http://www.natlab.nl/zoeken/?zoekwaarde=bestemming+eindhoven#modal=/programma/5035/Bestemming_Eindhoven_Stranger_in_Paradise/

maart 01 2017

Details

Datum: 1 maart 2017
Tijd: 19:30 - 22:00
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Natlab door Plaza Futura

Kastanjelaan 500 Eindhoven, 5616 LZ Netherlands

Bezoek de website van de locatie

Organisator

shopify analytics