Bierpongtoernooi Rust Roest korfbalvereniging

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Zaterdag 7 oktober bierpongtoernooi!

Zaterdag 7 oktober organiseert Rust Roest een bierpongtoernooi. Je kunt je t/m 6 oktober per tweetal opgeven bij Teun Slot via mailadres: platvoet16@hotmail.com.

Tijdens deze avond koop je per tweetal steeds twee glazen bier om je eigen bekers te vullen. Mocht je geen bier lusten, of ben je nog te jong om bier te mogen drinken, dan mag je de bekers ook vullen met rosebier, fris, water etc.

SPELREGELS:
Bierpong wordt gespeeld door twee teams van twee spelers. De twee teams zetten 10 gevulde bekers tegenover elkaar. Het doel is om met een pingpongbal vanaf een afstand in de beker van de tegenstander te gooien of stuiteren. De tegenstander moet vervolgens de inhoud van de beker leegdrinken. Het team dat als eerste geen bier meer heeft, heeft verloren en moet de resterende bekers van de tegenstander ook leegdrinken.

Om te bepalen wie er mag beginnen gooit een speler van beide teams tegelijk een balletje. Degene die als eerste raakgooit mag beginnen. De beker die geraakt wordt hoeft nog NIET gedronken te worden.

Team A mag beginnen.
Twee spelers van Team A gooien allebij één keer.
Als er geen bekers geraakt worden is Team B aan de beurt.
Als een speler van team A raakgooit, dient deze leeggedronken te worden door Team B. Wordt de bal er met een stuit via de tafel ingegooid, dan dienen er twee bekers leegdronken te worden. Wordt de bal met een stuit gegooid, dan mag het verdedigende team de bal tegenhouden. Dit mag alleen als de bal gestuiterd wordt! Wordt de bal tegengehouden bij een normale worp, dan moet het verdedigende team een beker opdrinken. Na het opdrinken van het bier mag team B gooien.

Op het moment dat beide spelers van team A hun balletje in een verschillende beker gooit, dan moeten beide bekers opgedronken worden door team B en is team A “ON FIRE”. Beide spelers van team A krijgen dan hun balletje terug en mogen opnieuw gooien totdat ze missen. Het kan dan dus zijn dat speler 1 meteen mist en dat speler 2 nog 2 keer raakgooit. Het balletje van speler 1 mag vervolgens meteen weer gegooid worden door team B, terwijl het balletje van speler 2 teruggegeven moet worden aan deze speler totdat deze mist. Als deze speler mist, dan mag team B deze bal ook weer gebruiken.

Gooit team A twee ballen in één beker, dan moet team B alle bekers leeg drinken en is het spel afgelopen. Uiteraard moet team B ook alle volle bekers van team A nog opdrinken.

Kun je de bal nog oppakken nadat je deze gegooid hebt, dan mag je deze nog een keer gooien. Deze moet echter wel achter de rug gegooid worden.

De spelregels zullen tijdens het toernooi in de kantine hangen, zodat je ze dan nog een keer kan doorlezen. De toernooivorm en de precieze indeling ligt aan het aantal inschrijvingen en zullen via facebook bekend worden gemaakt.

Mocht je je willen opgeven, mail dan naar: platvoet16@hotmail.com. Opgeven kan alleen in tweetallen.

oktober 07 2017

Details

Begin: 7 oktober 2017
Eind: 8 oktober 2017
Evenement Categorieën: , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Rust Roest

Rijstenweg 9 Eindhoven, 5652 CG Nederland

Bezoek de website van de locatie

Organisator

shopify analytics