Boogiedown Festival

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Let op! Boogiedown festival is verplaatst. Het zal niet meer op Strijp-S plaatsvinden, maar in de Effenaar!

 

Fresku & MocroManiac, Donnie, Ares op Boogiedown Festival
Yeah! De Boogiedown Festival line-up was al indrukwekkend met Amerikaanse headliners Joyner Lucas (“I’m Not Racist”, 77 miljoen YouTube-views), Slum Village (J Dilla Changed My Life) & Fashawn, nu worden daar met Fresku & MocroManiac, Donnie en Ares ook nog eens Nederlandse rapsterren aan toegevoegd!

Boogiedown is voor Fresku wat het Philips-stadion voor PSV is: een thuiswedstrijd. Fresku staat voor de vijfde keer op Boogiedown. En dat is met een reden: zijn shows zitten ramvol energie en humor, en hij is één van de meest geprezen rappers van de afgelopen jaren. Fresku balanceert vakkundig tussen humor, ernst, storytelling, zelfspot en zelfreflectie. Op Boogiedown sluit hij samen met MocroManiac (die eerder samenwerkte met Yellow Claw, Ronnie Flex, Sevn Alias, en deel uitmaakte van Hydroboyz) hun Juice-tour af. Met het figuurlijke zweet nog op hun voorhoofd van een optreden op Sziget twee weken eerder, belooft het een energiek feest te worden. “Juice, oehhh, we pletten met Timberland boots…”

Rapper Donnie een protegé van De Jeugd van Tegenwoordig noemen, is grote taal. Maar die titel misstaat hem niet: via Vieze Fur kwam hij bij Bas Bron’s label Magnetron Music, die zijn muziek voorzag van een dik electrofunk-sausje, zoals op “De Tuinslang” en “Batras”. En zijn vindingrijke woordspelingen op live bangers als “Pleinvrees” & “Jaap Eden” passen in hetzelfde straatje als DJVT. Om het in zijn eigen jargon te beschrijven: een optreden van Donnie is zo hard als 180 op de linkerbaan, zo lekker als ‘n bamischijf uit de FEBO-muur, en zo gestroomlijnd als een snelle planga.

Als je nog vóór het verschijnen van je debuutalbum uitgeroepen wordt tot ‘Belofte van het Jaar’ door o.a. OOR & 3voor12, dan doe je iets goed. Dat is het geval voor rapper Ares. In 2014 bracht hij zijn debuutalbum Road Trip uit op Top Notch, gevolgd door een korte film, een tweetal EP’s en een aantal onaangekondigde releases op SoundCloud. Vorig jaar bracht hij zijn album Prins uit. Zonder officiële gastbijdragen, wat enigszins typerend is voor zijn werk: Ares doet het op zijn manier en schuwt geen zelfreflectie. Prinselijke raps op verrassende beats die schommelen tussen loom en hard.

Programma 10-jarig jubileum Boogiedown compleet

Optredens van Miggs de Bruijn, Elijah Waters (Green Cabin), Massi, Wakeem en de reeds eerder aangekondigde artiesten Joyner Lucas (US), Slum Village (US), Fashawn (US), Anbu, Pietju Bell, Day Fly en Gil & Megas maken het live programma compleet. Het DJ-collectief weLOVEweFUNK en de DJ’s Caz, 2Hype, Supadave, Reci-P, Lolo, NewTune, Ben Jur & Viezerik plus de eerder bekend gemaakte Y’skid, Waffles, Phenleau, DNS & EZD (Shit is Bangin’) vormen de muzikale sfeermakers. Het festival wordt gehost door Skinny & Master Surreal. Naast het muzikale programma vinden er op Boogiedown ook breakdance battles (georganiseerd door Funking Ruckus) plaats, zijn er graffiti kunstwerken te bewonderen en is er een festivalmarkt met diverse foodtrucks, muziek-, LP- en kledingkraampjes. Kortom; Boogiedown hiphop summer madness to the fullest, fingerlickin’ good!
september 01 2018

Details

Begin: 1 september 2018
Eind: 2 september 2018
Prijs: €24,50
Evenement Categorieën: , , ,
Website: Bezoek de website van het evenement
shopify analytics