Boogiedown Festival

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Sjawel; zondag 5 juni keert ‘t allermooiste feestje van ’t jaar terug naar Eindhoven! Het culturele en creatieve hart van Eindhoven Strijp-S wordt die dag omgedoopt tot één grote Boogiedown urban concrete festival playground. Met 3FM Award winnaar Typhoon en de Eindhovense allround entertainer Fresku staan Nederlands twee beste hiphop-artiesten van dit moment op dezelfde dag op één podium! Maar ook het internationale deel van de line-up springt er dit jaar uit qua variatie en veelzijdigheid. Zo komen de oldschool liefhebbers zwaar aan hun trekken met de uit New York afkomstige formatie EPMD, onder meer bekend van klassiekers als “You Gots to Chill”, “Strictly Business” en “Da Joint”, plus worden de underground heads op hun wenken bediend met de komst van R.A. The Rugged Man en Verbal Kent (Ugly Heroes). De Afro-Amerikaanse female mc Akua Naru is qua naam voor velen misschien een relatief onbekende, maar weet met haar jazzy sound de black music liefhebbers niet alleen in het hart maar ook in de spreekwoordelijke ‘soul’ te raken. Ook de Belgische inbreng op Boogiedown is met de uit Antwerpen afkomstige troubadour Tourist LeMC en Studio Brussel’s rap-exportproduct Woodie Smalls kwalitatief van zeer hoog niveau. Dat het niet alleen een groot feest maar ook een groot gekkenhuis op het podium zal worden, daar zorgen de Amsterdamse designer hiphopformatie Yung Internet en de uit Rotterdam afkomstige Noorderslag sensatie De Likt wel voor; op voorhand een garantie voor next level craziness!

De mannen van de gelijknamige Eindhovense clubavond HET WILD komen aanvullend met een knallende beats & modern bass programmering en presenteren niemand minder dan GANZ, Jarreau Vandal & Jengi Beats. Zij zullen speciaal voor jou de best dansbare beats uit de speakers blazen waardoor stilstaan gewoon onmogelijk is en die voetjes vanzelf wel van de vloer, plus de handjes de lucht in gaan. Naast gevestigde namen is er ook voor opkomend talent volop plaats op Boogiedown. Zo staan ook de Grote Prijs van Nederland winnaar Nanah Dae, de Brabantse rapper Braz, de Amsterdammer Jay-Way en de live hiphop funk-band Potential Criminal zondag 5 juni op het podium. Het live programma op Boogiedown wordt muzikaal ondersteund door de Shit is Bangin’ DJ’s DNS & EZD en de mannen van het Eindhovense DJ-collectief weLOVEweFUNK. Het festival wordt gehost door de gastheren Master Surreal en Kleine Jay.

Buiten het indrukwekkende live programma, is er tevens een interessante randprogrammering. Zo vinden er producers battles plaats die georganiseerd worden door Beat M Up, wordt er vanuit EMOVES een breakdance fusion battle georganiseerd en vormen kleurrijke spuitbusschilderingen van internationale kunstenaars die hetzelfde weekend in Eindhoven aanwezig zijn op graffitifestival Step In The Arena, het decor van Boogiedown Festival. Om het festivalgevoel compleet te maken, is er verder een gevarieerde smaakvolle food & festivalmarkt met oa. een mini-platenbeurs.

Deze outdoor editie van Boogiedown Festival wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Canna, de Gemeente Eindhoven en de Provincie Noord-Brabant. Boogiedown is onderdeel van het EMOVES Urban Culture Weekend.

Reguliere kaarten voor Boogiedown Festival kosten € 25,00 per stuk
Groepstickets €100,- (geldig voor 5 personen)
VIP tickets €75,-
Voor groepstickets & VIP tickets geldt, slechts in beperkte oplage beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Tickets zijn verkrijgbaar via de website www.boogiedown.nu.

juni 05 2016

Details

Begin: 5 juni 2016
Eind: 6 juni 2016
Prijs: €25
Evenement Categorieën: , , , ,
Website: Bezoek de website van het evenement
shopify analytics