Books on Tour | Reisverhalen: met o.a. Jelle Brandt Corstius

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

We moeten nog een tijdje aftellen tot de zomervakantie, maar gelukkig zijn er ook andere manieren om op reis te gaan… Door verhalen te lezen, te vertellen, te bespreken. En dat is precies wat we gaan doen tijdens de tweede editie van Books on Tour! Vier schrijvers en kunstenaars vertellen over reizen die hun leven een compleet andere wending hebben gegeven.

Presentator en reisjournalist Jelle Brandt Corstius vertelt over zijn laatste boek As in Tas waarin hij met de as van zijn vader Hugo naar Zuid-Frankrijk fietst. Schrijver Bas van Oort neemt ons mee naar de VS waar hij eveneens per fiets verschillende staten doorkruiste. Tijdens zijn enerverende reis kreeg hij een heel ander beeld van het land en zijn bewoners. Het resulteerde in zijn boek Het wonder van Iowa.

Conceptueel kunstenaar en zelfbenoemd ontdekkingsreiziger Melle Smets leefde voor zijn boek Snelwegen een maand onafgebroken op en langs de autoweg. Eerder ging hij liftend naar Ghana waar hij voor de terugreis van afgedankte onderdelen een nieuwe auto in elkaar sleutelde.

Journalist en historicus Martijn van der Kooij presenteert zijn boek Alle dagen Libanon, waarin hij reportages afwisselt met reistips en culinaire adviezen. Met een muzikale omlijsting en onder het genot van Libanese hapjes en een drankje kun je kennis maken met de auteurs.

 

mei 23 2019

Details

Datum: 23 mei 2019
Tijd: 20:00 - 22:30
Prijs: €17,50
Evenement Categorieën: , , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Natlab

Kastanjelaan 500 Eindhoven, 5616 LZ Nederland

Bezoek de website van de locatie

Organisator

Natlab
Email:
Website: Bezoek de website van de organisator
shopify analytics