BROET Kweekvijver: Cinema Magica

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

BROET Kweekvijver en Museumkino (Van Abbemuseum) presenteren
Cinema Magica – Ongewone Films Die De Verbeelding Inspireren
Met Fabian van Dongen (filmmaker & cinefiel)

Cinema is zoveel meer dan alleen amusement of een dramatisch verhaal. Een bijzondere film kan je zo diep raken, beïnvloeden of inspireren dat het je leven voorgoed verandert. De schoonheid van de beelden; de scherpte van de dialogen; de emotie achter de thematiek; de inspiratie en waarde van originaliteit. De kracht van film is als de kracht van het leven zelf. Oftewel, magisch.

Met die gedachte in het vizier gaat Fabian van Dongen de komende “Cinema Magica” avond tegemoet. Met passie en overgave duikt Fabian diep in zijn persoonlijke filmschatkist, om met enthousiasme een ‘ongewone’ film te presenteren. De wereld van film is namelijk veel rijker en interessanter dan veel mensen weten. Verder kijken dan actuele en bekende films om eigenzinnige cinema pareltjes te ontdekken vergt tijd en energie. Niet ieders leven is hiernaar ingericht. Desondanks is Fabian ervan overtuigd dat veel mensen die indrukwekkende, exceptionele films kunnen waarderen.

Weinig geeft Fabian zoveel vreugde als het delen van die kostbare werken met andere mensen. Niet alleen cinefielen en filmfreaks, maar iedereen die affiniteit voelt met vorm, design en artistieke expressie zal op zijn of haar eigen manier geraakt en hopelijk geïnspireerd worden door de film en de algehele avond. Iedereen is van harte welkom. Sterker nog, een ieder die op zoek is naar creatieve uitdaging mag simpelweg niet ontbreken.

De film zal worden ingeleid door Fabian. Hij zal zijn liefde en visie m.b.t. de desbetreffende film vooraf verwoorden en illustreren. Zo ook de cinema context waarbinnen de film is gemaakt. Het publiek wordt dus niet voor de leeuwen gegooid, maar krijgt een zeer persoonlijke voorbeschouwing waardoor er gegarandeerd met een rijkere blik naar de film kan worden gekeken. Na de film zal er een vrijblijvende doch hopelijk passionele discussie ontstaan tussen Fabian en iedereen in het publiek die zich geroepen voelt mee te doen om de discussie te verrijken. Al met al belooft het een zeer inspirerende en leuke avond te worden.

juni 23 2016

Details

Begin: 23 juni 2016
Eind: 24 juni 2016
Prijs: Gratis
Evenement Categorieën: , , ,
Website: Bezoek de website van het evenement
shopify analytics