CELEBRATE THE FUTURE: TECHNIEK & INNOVATIE

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Zit uitvinden in onze genen? Zoek het zelf uit op zondag 15 mei in het Evoluon! Philips en de Gemeente Eindhoven nodigen jong en oud uit om de nieuwste technieken en innovaties te ontdekken. Het wordt een interactief spektakel met shows, demonstraties en uitvindingen, die een blik geven op de toekomst van techniek en innovatie. En… het Evoluon zelf is ook 50 jaar!

Uitvinders van de toekomst: workshop & show
De Philips show wordt gepresenteerd door Dennis en Valerio die op onderzoek gaan hoe innovatief jijzelf eigenlijk bent. Zit uitvinden nog in de genen van de Eindhovenaren? Zij doen dat met scherpe vragen en proefjes…. Met hulp van enkele Philips experts worden ook de nieuwste innovaties voor onze gezondheid live getest! Innovation and you on stage!

De podiumshows zijn gratis, maar je moet je hier wel voor aanmelden. Deze vinden plaats op de volgende tijdstippen: 11.30 – 12.30 – 14.30 -15.30 uur. Er zijn slechts 460 plekken per voorstelling, vol = vol. Ben je tussen de 12 en 18 jaar en wil je een van de podiumshows bezoeken? Hou deze website in de gaten voor de start van inschrijving.

Je kunt daarnaast ook zelf aan de slag op een echt “uitvindersplaza”. De nieuwste technieken en innovaties komen hier aan de orde. Het uitvindersplaza is zoals het gehele programma vrij te bezoeken.

Bedrijven van de Toekomst: Hightech & Startups
Naast de show en het uitvindersplaza geven kleine en grote bedrijven uit de regio Eindhoven een blik op de toekomst. De invulling van het programma ligt niet alleen bij Philips, maar juist bij vele gepassioneerde bedrijven die op een of andere wijze een link hebben met de historie van Philips. Denk hierbij aan high-tech topbedrijven, maar ook start-ups en tech pioniers uit de regio, die een demonstratie willen geven van hun uitvinding.

Een van de blikvangers zal de energiezuinige Stella Lux, de energie positieve gezinsauto van het Solar Team Eindhoven zijn. Deze auto van de toekomst is ontwikkeld door Technische Universiteit Eindhoven ondersteund door diverse “Hightech” bedrijven zoals NXP. Het team van de TU/E werd afgelopen jaar winnaar van de Bridgestone World Solar Challenge.

Eten van de toekomst
In het restaurant gedeelte van het Evoluon beleef je een ware Food Experience. The Philips Chef Martin Senders, bekend van zijn recepten op Facebook, zal onder andere laten zien hoe de nieuwste technologische innovaties in de keuken uitpakken.

Daarnaast kan de bezoeker zelf ervaren wat er mogelijk is op het gebied van “food en health”. Hutten Catering is aanwezig voor meer uitleg over de Verspillingsfabriek en andere voedselinnovaties.

 

Meld je via deze link aan voor de shows van Dennis en Valerio:
Eventbrite - Eindhoven viert de toekomst - 15 mei

 

mei 15 2016

Details

Datum: 15 mei 2016
Tijd: 12:00 - 18:00
Prijs: Gratis
Evenement Categorieën: , , , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Evoluon

Noord Brabantlaan 1A Eindhoven, 5652 LA

+ Google Maps

Bezoek de website van de locatie

shopify analytics