Come As You Are

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Come As You Are

Op vrijdag 18 november kunnen liefhebbers van stevige 90’s muziek terecht in het Eindhovense Klokgebouw voor o.a. Republica, Senser, GUN, Claw Boys Claw, Bettie Serveert en Green Lizard tijdens de eerste editie van Come As You Are.

Deze nieuwe en jaarlijkse viering van 90’s/alternative rockiconen, aangevuld met nieuwe helden, wordt georganiseerd door poppodium Effenaar en concertorganisator Loud Noise. Tijdens Come As You Are staat het tijdperk centraal waarin de alternatieve gitaarrock zijn grootste successen vierde. De grunge en britpop kwamen op, en ook Nederlandse bands vierden (internationale) successen. Maar het festival zet ook nieuwe helden centraal die zich laten inspireren door dit decennium en de muziek van ‘nu’ maken.

Republica bestormde met de singles ‘Ready To Go’ en ‘Drop Dead Gorgeous’ alle hitlijsten en verkocht meer dan 3 miljoen albums. Later leverde ook de samenwerking tussen de zangeres Saffon en Junkie XL een dikke nummer 1-hit op. Ook het Schotse Gun had in 1994 een monsterhit met hun cover van ‘Word Up’. Het Engelse Senser sluit de avond af met hun politiek geëngageerde raprock.

Nederlandse 90’s helden
De Nederlandse inbreng is er van Claw Boys Claw, Bettie Serveert en Green Lizard. Claw Boys Claw bestaat al sinds 1983 en verkoopt nog moeiteloos menig zaal uit, waaronder de grote zaal van de Effenaar. Dat deden ze al tweemaal met die andere Nederlandse grootheid Bettie Serveert, dat dit jaar precies 25 jaar bestaat. Dit viert de band niet alleen tijdens Come As You Are, maar ook met een nieuwe single. Het Tilburgse Green Lizard speelt voor het eerst sinds jaren in de Lichtstad. Speciale vermelding is er voor de jonge Eindhovense nu-wave band lost/ctrl, die de avond opent.

november 18 2016

Details

Begin: 18 november 2016
Eind: 19 november 2016
Prijs: €20 – €25
Evenement Categorieën: , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Klokgebouw

Klokgebouw 50 Eindhoven, 5617AB

Bezoek de website van de locatie

shopify analytics