David & The Circumstances

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

POPEI presenteert elke zondag gratis live muziek van talentvolle singer-songwriters. Zondag 15 mei is het de beurt aan David & The Circumstances. Hij zal een aantal sets spelen in een intieme setting in het gezellige café tussen 15.00 en 17.00 uur. Entree: gratis.

Singer-songwriter David Groeneweg schrijft liedjes over existentiële vragen, licht, duisternis en het schemergebied daartussenin. Zijn teksten gaan over de niet aan te wijzen scheidslijn tussen het ik en de omstandigheden, de rivier en de zee, perfectie en imperfectie. Verstilde gitaar- en pianoklanken ondersteunen zijn poëtische boodschap. Invloeden zijn Radiohead, Bright Eyes en Bob Dylan.

David is sinds 2008 actief als leider van indierockband The Circumstances. In 2013 gooit hij het roer om en besluit een soloalbum op te nemen onder de naam David & The Circumstances. Ditmaal geen scheurende gitaarwalmen, maar akoestische gitaartokkels, minimalistische pianopartijen, rafelige achtergrondzang en subtiele e-bow geluiden. Als soloartiest treedt hij onder andere op in Rotown en Grounds in Rotterdam, Kargadoor in Utrecht, op het hoofdpodium van het Energiehuis in Dordrecht, bij het Dordts Singer Songwriter Festival, QuiteQuiet Rotterdam, het Eendrachtfestival in Rotterdam en is live te horen op Radio1 en 3FM. Ook staat hij in de finale van de Rotterdamse Music Matters Award en eindigt op de tweede plaats voor Beste Album 2015 van 3voor12 Rotterdam. De zomer van zowel 2014 als 2015 brengt David door in New York City, waar hij een lijst aan optredens afwerkt en een videoclip opneemt voor “Is It Not You?”, de eerste single van het album.

Meer informatie: www.popei.nl

mei 15 2016

Details

Datum: 15 mei 2016
Tijd: 16:00 - 18:00
Prijs: Gratis
Evenement Categorieën: ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Organisator

shopify analytics