DDW eten | De dieren van het ketelhuis

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De 56 hele Dutch Design Week Dieren van het ketelhuis dit jaar zijn:

Een heilbot van 3 meter

Een heilbot twee keer zo groot als Andre Amaro, met minstens net zo’n grote bek en een gewicht van 110 kilo. Direct nadat men deze gigantische vis gevangen had zijn wij gebeld en is hij vanuit de zee rondom Noorwegen helemaal naar Strijp-S getransporteerd. Deze vis heeft een leven lang voor nageslacht gezorgd en ligt tijdens de DDW geheel tevreden op je bord. 

Twee hele runderen van 400 kilo vlees

Twee hele Blonde D’aquitaine runderen uit Nederwetten van boer Arnold. Deze runderen hebben hun leven lang met hun kudde vrij in de wei rondgehuppeld en krijgen als extra voeding bierborstel van Bavaria. Daarnaast blijven de kalveren altijd bij de moeder koe. Kortom, deze witte klassieke Franse oerrunderen hebben een prachtig leven gehad. En dat proef je.

Drie geiten uit Heeze

Drie biologische geiten uit Heeze. Ook al onze geitenkaas komt hier vandaan. Je vindt deze kaas terug als amuse bij ons vers gebakken brood of in een salade als voorgerecht. En dus deze DDW, naast de geitenkaas, ook de Heezerse geiten als vlees op je bord.

Vijftig blije kippen

Dan als laatste de lekkerste kip van Nederland: De Poule den Dungen. Er worden er ieder jaar maar 1500 van gefokt. Eind jaren 70 kwamen een aantal notabelen uit Den Dungen tijdens een vakantie in de Franse streek Bresse een prachtige vleeskip tegen. Ze besloten een aantal bevruchte eieren mee te nemen en deze in Den Dungen zelf op te fokken. De culinaire belangstelling was groot en er werd besloten om een officieel genootschap op te richten waarin de Burgemeester, een huisarts, dierenarts, industrieel ondernemer en een landschapsarchitect met hun echtgenotes plaats namen. Een notariële akte waakte over de kwaliteit en de leefwijze. Een forse kip die gekenmerkt wordt door het stevige vlees en het witte uiterlijk. De Poulen leven 3 keer zo lang als een reguliere kip. Ze krijgen de tijd om rustig op te groeien en het smakelijke laagje vet tussen de spieren op te bouwen. Ze kunnen echte zandbaden nemen en heerlijk rennen in de wei, waardoor het vlees het typische stevige en smaakvolle karakter krijgt wat zo kenmerkend is voor Poule Den Dungen. 

Tijdens de Dutch Design Week, van zaterdag 22 oktober t/m zondag 30 oktober, koken wij voor zo’n 6.500 gasten. Wij gebruiken hiervoor hele dieren en gebruiken alle delen van het dier. 

Kom jij dus bij ons eten dan krijg jij een stukje van één van onze dieren. Daarnaast serveren wij nog een aantal andere gerechten en verse seizoensgroenten uit de moestuin van Constance.

Reserveren voor het 2-gangen diner in het Restaurant op de 1e etage tijdens de DDW voor €19 p.p. (reserveren mogelijk vanaf 8 personen)

Reserveren voor het 3-gangen diner in het Restaurant op de begane grond tijdens de DDW vanaf €30 p.p. (reserveren mogelijk van 2 tot 8 personen)

Het ketelhuis is tijdens de DDW dagelijks geopend van 10:00 – 01:00 uur

oktober 22 2016

Details

Begin: 22 oktober 2016
Eind: 30 oktober 2016
Prijs: €19 – €30
Evenement Categorieën: ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Het Ketelhuis

Ketelhuisplein 1 Eindhoven, 5617AE Nederland

Organisator

Het Ketelhuis
Email:
shopify analytics