Designing a Community of Care: From creative research to practice

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Tijdens de Dutch Design Week 2018 organiseren Waag en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ‘Designing a Community of Care: From creative research to practice’, in samenwerking met Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg en Atelier Rijksbouwmeester: team Who Cares.

In Nederland vinden we de zorg opnieuw uit. Vergrijzing, decentralisatie en technologische ontwikkelingen stellen nieuwe eisen aan het zorgaanbod in onze wijken. Waag en het Stimuleringsfonds geloven in de kracht van ontwerp bij deze transitie van zorg in de wijk.

Programma

Het programma is nog in ontwikkeling en wordt binnenkort bekendgemaakt. Dit is wat je kunt verwachten op de bijeenkomst:

  • Een inspirerende keynote lezing door Prof. Paul Chamberlain, design director Lab4Living Sheffield Hallam University, en Dr. Claire Craig, health director Lab4Living.
  • Kennismaken met andere geïnteresseerden waaronder zorgprofessionals en ontwerpers.
  • Een rondleiding door de tentoonstelling ‘Chronische gezondheid’ in de Embassy of Health, over de rol van ontwerpers binnen de zorg.
  • Wilt u samen met ons bouwen aan een community of practice?

Designing a Community of Care

Aanleiding voor deze bijeenkomst is de Open Oproep Designing a Community of Care, die het Stimuleringsfonds in het voorjaar van 2018 uitschreef. Dertien projecten zijn van start, waarin ontwerpers samen met gemeenten, zorgaanbieders en woningcorporaties aan de slag gaan met de veranderingen in zorg in de wijk. Meer informatie hierover is te vinden via deze link.

Goed design kan veel betekenen voor de maatschappij, maar hoe kunnen ontwerppraktijken en -processen de uitdagingen aangaan waarmee de 21ste eeuw te kampen heeft? Paul Chamberlain stelt dat design net zo goed gaat over het definiëren van de vraag als het bieden van een antwoord, en dat interdisciplinaire samenwerking het startpunt is voor nieuwe creatieve mogelijkheden. Claire Craig heeft in haar vorige functie als ergotherapeut in de zorgsector ervaring opgedaan in het bevorderen van het welbevinden van ouderen. Zij is van mening dat design hierin een sleutelrol vervult.

Tentoonstelling: Chronische Gezondheid

De Embassy of Health is een initiatief van Waag, VanBerlo, Philips, Máxima Medisch Centrum, U Create en de Dutch Design Foundation. Met de tentoonstelling ‘Chronische Gezondheid’ wordt getoond hoe we gezamenlijk de zorg vormgeven. We tonen hoe zorgproducten of -services niet op zichzelf staan maar interacteren binnen een complexe zorgomgeving. De tentoonstelling dompelt de bezoekers onder in een interactieve omgeving, en laat hen beleven wat de rol van design voor de zorg is en kan zijn: zowel nu, als in de nabije en verre toekomst.

Aanmelden

De bijeenkomst is kosteloos. Meld u aan door een e-mail te sturen aan aanmelden@stimuleringsfonds.nl. Vermeld hierbij uw naam, functie en organisatie. De inschrijving gaat op volgorde van aanmelding.

oktober 22 2018

Details

Datum: 22 oktober 2018
Tijd: 14:00 - 18:00
Prijs: Gratis
Evenement Categorieën: , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Innovation Powerhouse

Zwaanstraat 31A Eindhoven, 5651CA Nederland

shopify analytics