DTW – Finale Jouw Slimste Idee

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

FINALISTEN JOUW SLIMSTE IDEE BEKEND
FINALE OP VRIJDAG 27 MEI IN DE ONTDEKFABRIEK

In het kader van de Dutch Technology Week 2016 organiseren gemeenten uit de ‘Brainport’ regio Eindhoven ook dit jaar de talentenjacht ‘Jouw Slimste Idee’. Het thema van deze editie is ‘Beroemde uitvindingen van kinderen’. Met dit project is er voor kinderen de mogelijkheid om hun eigen uitvindingen te presenteren. De afgelopen maanden hebben ongeveer 750 kinderen samen bijna 400 ideeën ingezonden. Alle ideeën zijn te bewonderen op www.jouwslimsteidee.nl. Door meer dan 4.000 mensen werd een stem uitgebracht op één van de uitvindingen. Op basis van het grootste aantal stemmen is de publieksprijs al bekend: deze gaat naar de ‘Hulpdrone’ van Steyn Teluy uit Milheeze.

Elk deelnemende gemeente heeft daarnaast zelf een finalist gekozen op basis van originaliteit, uitwerking en presentatie. Op 27 mei presenteren zij hun uitvindingen in De Ontdekfabriek in Eindhoven. Ze worden daarbij gecoacht door hun eigen burgemeester of wethouder. Naast de juryleden Bert Pauli (gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant), Edward Voncken (directeur van het bedrijf KMWE) en Senja Boom (studente aan de TU/e) worden daarbij ongeveer 250 fans verwacht. Rond 17.30 uur zal duidelijk zijn wie de winnaar is van Jouw Slimste Idee 2016.

De wedstrijd wordt georganiseerd door De Ontdekfabriek met als doel kinderen laten ontdekken wat innovatie betekent in onze samenleving en welke rol zij daarin zelf kunnen spelen.

mei 27 2016

Details

Datum: 27 mei 2016
Tijd: 16:30 - 18:30
Prijs: Gratis
Evenement Categorieën: , , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

De Ontdekfabriek

Torenallee 22 Eindhoven, 5617 BD Nederland

Telefoon:

040-7873506

Bezoek de website van de locatie

Organisator

De Ontdekfabriek
Telefoon: 040-7873506
Email:
Website: Bezoek de website van de organisator
shopify analytics