Dutch Chili Fest

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Wees welkom op het pittigste foodfestival van de lage landen! Dutch Chili fest!

Een dag voor jong & oud vol Spicy Food, Cutting Edge Music en pittige eetwedstrijden. Inkom = gratis
?Are you ready for a jalapeño suicide?! ?

LA FIESTA PICANTE
Dutch Chili Festival is het enige Nederlandse festival dat geheel in het teken staat van de chilipeper. Een veelzijdig vruchtgroente die je in vuur en vlam kan zetten, maar soms ook onverwachts zoet kan smaken. Deze ode aan dit pikante pepertje vertaalt zich in een dag vol spicy eten, cutting edge music en ander soortig vermaak. Professionals en amateurs bieden hun heet gepeperde producten aan op de markt, er zijn wedstrijden om te bepalen wie de grootste portie pittigheid aankan. Dutch Chili Fest vindt op zondag 10 september van 12.00 tot 20.00 uur plaats in het Klokgebouw in Eindhoven. Entree is gratis.

CUTTING EDGE MUSIC ?
Dutch Chili Fest komt met een zeer scherp muziekprogramma. Geen muziek uit een doosje, maar authentieke americana, cajun, roots, bluegrass en feestelijke mariachi-klanken. Op het programma:
❥ Small Time Crooks: Het gereedschap van de band bestaat uit akoestische gitaren, een contrabas, een banjo en een wasbordje inclusief toeters en bellen. Dit reteswingende Haagse rootskwartet mixt blue grass jazz, folk en blues skifflemuziek.
❥ Mariachi Reloaded: Zoals de naam al suggereert, is Mariachi Reloaded een complete heruitvinding van het traditionele Mexicaanse Mariachi genre. Elke set is even eclectisch: ze beginnen een nummer mariachi style, gaan over naar reggaeton en eindigen met een funk groove.
❥ Spirit Family Reunion: All the way from New York City. Spirit Family Reunion staat gegarandeerd voor een uitbundige mengeling van Folk, Bluegrass, Appalachian en Country.
❥ Dennis Overweg aka Dikke Dennis: Na 20 jaar op tour te zijn geweest met Peter Pan Speedrock heeft Dennis al heel wat Rock ‘n Roll uurtjes op zijn naam staan. Dikke Dennis houdt zich bezig met het draaien van platen. Naast 50,s 60,s 70,s en 80,s draait Dennis zijn hand niet om voor het Nederlandstalige lied. Eén ding is zeker, ‘n avondje Dikke Dennis is ‘n avondje gezelligheid vol met Rock & Roll herinneringen!

JALAPENO SUICIDE ??
Dutch Chili Fest staat bekend om haar competitie programma. Winnaars maken kans op de Scoville Suicide Award.
❥ Bezoekers met lef kunnen hun peperresistentie tonen door deel te nemen aan de Heetste Hamburger van Nederland-wedstrijd (ook voor vegetariërs en veganisten).
❥ Deelnemers aan de Hete peper-wedstrijd (Nieuw dit jaar!) tonen hun peperresistentie door hete pepers te eten, puur natuur. De schaal van Scoville, uitgevonden door Wilbur Scoville, in 1912 meet de heetheid van chilipeper en loopt op van 0 tot 300.000 eenheden. Ter indicatie; sambal oelek scoort op de schaal van Scoville 2000, tabasco iets hoger met 5000. Jalapeñopepers variëren tussen de 2500 en 8000, en habaneropepers kunnen een heetheid van 300.000 eenheden op de schaal van Scoville bereiken. De Carolina Reaper is de heetste peper ter wereld.
❥ Professionels en hobbyisten met passie kunnen uitblinken middels de Hot Sauce & Sambal Show Off waar signature sambals en hete sauzen door het publiek en een vakkundige jury worden getest.

SPICY FOOD
Pittig eten staat op Dutch Chili Fest centraal. Alhoewel niet al het eten op het festival per se flaming hot is, is wel veel eten afkomstig van boeren uit de omgeving. Met twee buiten area’s en twee indoor hallen is Dutch Chili Fest een stuk groter dan voorgaande jaren. De Pittige Markt, de plek voor pittige lifestyle en niche producten, eetbaar en oneetbaar, is dit jaar extra groot en divers en wordt deels buiten op de straat voor het Klokgebouw ondergebracht.

PIN +
Om het de bezoekers iets makkelijk te maken werkt de organisatie dit jaar niet met een muntensysteem maar kunnen hapjes en drankjes direct (contactloos) met PIN only via iZettle betaald worden. Bij de meeste marktkramen kun je met contanten terecht.

VERS ACADEMY
Dutch Chili Fest draagt via de VERS Academy haar steentje bij aan de food knowledge van haar bezoeker. VERS combineert deze serieuze discussies met cultuur, educatie, plezier, vermaak en vooral heel lekker eten. VERS is een Brabants samenwerkingsverband en ontrolt zich simultaan in de spoorzones van de vijf grote steden: Breda, Den Bosch, Eindhoven, Helmond en Tilburg. Op het programma in Eindhoven staat o.a.:
❥ Koken met insekten: Hans van Loon van Oerbewust neemt ons mee in de wereld van orthomoleculair koken en wel met insecten. Meelwormen tapenade of geroosterde sprinkhaan, we gaan niet allen leren koken én proeven.
❥ Thuistuinieren met Duurzame Kost: Duurzaam voedsel produceren bij je thuis. Daar weet Duurzame Kost alles van.
❥ Primo Salsa bereiden met El Jefe: Volgens El Jefe is spicy de smaak van de revolutie. Duik met de Mexicaanse worstelaar en mrs Jefe de keuken in en bereid je eigen pittige salsa-saus.

KIDS ?‍?‍??‍?‍?
Met een springkussen, diverse knutselactiviteiten en een mini-peper wedstrijd worden de kleinste peperliefhebbers warm ontvangen in de Familie der Kinderen area op Dutch Chili Fest.

Voor meer informatie check onze spiksplinternieuwe website: http://www.dutchchilifest.nl

september 10 2017

Details

Datum: 10 september 2017
Tijd: 12:00 - 20:00
Prijs: Gratis
Evenement Categorieën: , , , , , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Klokgebouw

Klokgebouw 50 Eindhoven, 5617AB

Bezoek de website van de locatie

Organisator

shopify analytics