Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Dutch Design Week 2016

Benieuwd naar wat er allemaal in Strijp gebeurt tijdens de DDW?

Klik op onze speciale DDW-pagina voor een overzicht van interessante activiteiten!

Ode aan het maakproces en de makers

‘The making of’ is het thema van de 15de Dutch Design Week. Het jubileumjaar staat daarmee in het teken van het maakproces en de makers. 2500 nationale en internationale ontwerpers tonen van 22 t/m 30 oktober in Eindhoven hun nieuwste werk en het beste wat design te bieden heeft. In september is het complete programma bekend. Blik nu alvast vooruit opwww.ddw.nl.

 

The making of
DDW stelt met de keuze voor dit thema het maakproces centraal, eert de makers en gaat de vervreemding tegen. Dat gebeurt onder meer door inzichtelijk te maken hoe de producten en diensten die we zelf dagelijks gebruiken tot stand komen, of waar die zijn gemaakt.

Martijn Paulen, directeur DDW: ‘We laten zien dat Dutch designers kritisch en ondernemend zijn, veel zelf produceren, maar ook maatschappelijke problemen aanpakken. Met ‘The making of’ stimuleren en waarderen we zowel het onderzoeksproces als de eindresultaten. DDW biedt daarmee niet alleen een blik behind the scenes, maar vooral ook een preview.’

 

Programma
De organisatie verwacht dit jaar 2500 deelnemers. Verspreid over 100 locaties zullen zij werk en concepten presenteren. In september is het complete programma bekend. De eerste onderdelen staan inmiddels online op www.ddw.nl

De Dutch Design Week vindt plaats in heel Eindhoven, maar Strijp heeft altijd een paar mooie uitblinkers met internationale tentoonstellingen zoals

MU

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Piet Hein Eek

Yksi

Het Klokgebouw (onder artdirectorschap van Overtreders W) biedt dit jaar onderdak aan onder meer de exposities It’s Your World, in samenwerking met ambassadeur Bas van Abel (Fairphone), en Mind the Step van de Technische Universiteit Eindhoven, Delft en Twente.

Ook de uitreiking en tentoonstelling van de jaarlijkse Dutch Design Awards vinden dit jaar plaats op Strijp-S in het Veemgebouw.

 

De 15de Dutch Design Week, het grootste designevenement van Noord-Europa, vindt plaats van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober in Eindhoven (Nederland).

Kijk voor meer informatie en het programma op www.ddw.nl. Of volg DDW via Facebook, Instagram en Twitter (#DDW16).

oktober 29 2016

Details

Begin: 29 oktober 2016
Eind: 30 oktober 2016
Prijs: varierend
Evenement Categorieën: , , , , , , , , , , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Stadsdeel Strijp Eindhoven

Eindhoven, Nederland

Organisator

shopify analytics