Excursie/wandeling in het ‘groene woud’ van Eindhoven

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De wandeling laat je kennis maken met bos- en parkbeheer in het ‘groene woud’ van Eindhoven. Deelname aan de wandeling is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Het gebied dat we tijdens de wandeling bekijken is een groot uitgestrekt ontginningsbosgebied. Van oudsher een vochtig gebied, gelegen op een dikke leemlaag. Het gebied is uitgegroeid tot een bos doordat men ooit een groot netwerk van greppels en dammen heeft gemaakt, de zogeheten rabatten. Het gebied is gelegen tussen enkele hoofddijken (Boschdijk, Oirschotsedijk en Welschapsedijk), bedoeld om te reizen door het vochtige landschap en met dwarsdijken eraan om het gebied in te komen. De ontginning is gedaan in de eerste helft van de 19e eeuw. De oudste bomen waarvan we de leeftijd konden vaststellen dateren uit 1872.

Start van de wandeling
Om 14.00 uur bij de parkeerplaats van het Philips de Jongh wandelpark aan de Bezuidenhoutseweg. Vanuit het centrum van de stad kom je er bijvoorbeeld via de Groenewoudseweg.

Einde van de wandeling
Omstreeks 16.00 uur bij de Philips Fruittuin. Daar kunnen we als afsluiting iets drinken. De wandeling terug naar de Bezuidenhoutseweg is iets meer dan 2 km

in het ‘groene woud’ van Eindhoven

november 24 2018

Details

Datum: 24 november 2018
Tijd: 14:00 - 16:00
Evenement Categorieën: , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Philips de Jonghpark

Oirschotsedijk Eindhoven, 5651 Nederland

Bezoek de website van de locatie

Organisator

Gemeente Eindhoven
Email:
Website: Bezoek de website van de organisator
shopify analytics