FabLearn Onderwijsconferentie – MakerEducation.nl

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Laat je inspireren door de mogelijkheden van maken, creativiteit en technologie in het onderwijs. Tijdens de Fablearn Conferentie en op de faire vind je makers, kunstenaars, uitvinders, workshops, internationale sprekers, masterclasses en expert sessies.

Vrijdag 28 september FabLearn onderwijsconferentie
Het festival wordt op vrijdag 28 september afgetrapt met de eerste Nederlandse FabLearn-conferentie. Het evenement nodigt mensen uit onderwijs, beleid en wetenschap uit om kennis te maken met maakonderwijs en ervaringen uit te wisselen.

Het evenement inspireert, ondersteunt, verbindt en presenteert best practices. Het wordt georganiseerd door en voor een brede doelgroep; van leerlingen en studenten tot docenten en schoolleiders, van onderzoekers tot bibliotheekprofessionals en bedrijfsleven. Met alle activiteiten willen we makerschap legitimeren en geven we nieuwe waardering aan vakmanschap en ambacht, verrijkt met nieuwe technologieën. Tijdens het landelijke maakfestival laten we de ontwikkeling van jonge maker tot professional zien: van het ontwerpen en in elkaar knutselen van je eerste robot tot het ontwerp van een nieuwe zorgrobot.

Kom naar FabLearn
Wil je geïnspireerd worden door de mogelijkheden van maken, creativiteit en technologie in het onderwijs en tegelijkertijd zelf praktisch aan de slag? Dan mag je dit evenement niet missen!

Je ticket geeft ook toegang tot de Eindhoven Maker Faire op zaterdag en zondag!

Een greep uit het programma:

Zelf hands-on aan de slag op de faire
Op de faire zijn verschillende aanbieders aanwezig met interactieve workshops voor formeel en informeel leren. Programmeer bijvoorbeeld een ontwerp op de borduurmachine, leer 3D-printen met papier-maché of ontdek de nieuwste technologieën zoals Virtual Reality en digitale fabricage.

Internationale sprekers & visie uit de praktijk
Laat je inspireren door de mogelijkheden van maakonderwijs door keynotes van Rolf Hut, onze Nederlandse MacGyver, Sylvia Martinez, auteur van de maakbijbel ‘Invent to Learn’, en Paulo Blikstein, oprichter van het internationale FabLearn-netwerk.

Direct in de klas te implementeren
Tijdens de masterclasses doe je ervaring op en werk je aan manieren om maakonderwijs direct in de klas te implementeren. Leer bijvoorbeeld de principes van ontwerpend en onderzoekend leren tijdens de NEMO Maakkunde masterclass, doe mee aan het programma van 3D-kanjers en Ultimaker om 3D ontwerpen en -printen een plek in de klas te geven, ga aan de slag met creatief programmeren, of ontdek met Lego Education hoe je een maakbare wereld helpt scheppen.

september 28 2018

Details

Datum: 28 september 2018
Tijd: 10:00 - 21:00
Prijs: €79
Evenement Categorieën: , , , , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Klokgebouw

Klokgebouw 50 Eindhoven, 5617AB

Bezoek de website van de locatie

Organisator

Eindhoven Maker Faire
Email:
shopify analytics