Festival – The GO WILD!

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

POPEI presenteert de 3e editie van The GO WILD! op zaterdag 5 maart 2016. Een festival met tjokvol affiche waar 60’s garage, mod, freakbeat en surf de klok slaat. The GO WILD! betekent een zaterdag muzikaal onder de panne. 7 Bands uit binnen- en buitenland reizen af naar Strijp-S. Maar er is meer…, het is een happening! Wat dan? Er zijn DJ’s, een psychedelic lightshow, vinylcorner, fashion show en niet te vergeten Go Go Girls. Met die ‘60’s feel zit het wel snor. Zeker als je zelf ook in stijl komt!

Les Kitschenette’s (FR)
Één ‘mademoiselle’ en vijf ‘messieurs’ brengen op een geniale menier de Franse 60’s sound en spirit tot leven. Met eenvoud en een bepaalde intuïtie brengen ze je terug naar de periode van Nino Ferrer, Brigitte Bardot, Serge Gainsbourg en Ronnie Bird. Natuurlijk is hun hoofddoel mensen te laten dansen. Hun laatste album is uitgegeven door Soundflat Records.

The Dirty Coal Train (PT)
Deze Portugeese band brengt ons rauwe garage vanuit de onderwereld. Dirty garage punk, surf & roll energie, met hier en daar ook wat post-punk. B-films, weerwolven, ufo’s en monsters dwalen rond en met een rockchick op gitaar reizen ze naar 1960 om daar de eerste R&B en garage tot leven te wekken.

The Trash Templars (GER)
Drie akkoorden 60’s garage punk, eens een mythe, nu een wilde en rauw rockende primitieve realiteit. Niet bepaald een afstammeling van Jezus, maar meer een kloppende ader van het puurste uitschot. Deze gemaskerde tempelridders ‘go wild’!

The Arrogants (FR)
The Arrogants behoren tot de groeiende golf van jonge muzikanten met interesse in 60’s garage rock. Terwijl ze graven in het verleden, hebben ze met succes een eigen repertoire en groeiende erkenning ontwikkeld. Zo speelden ze in hun thuisstad als support van hun helden The Pretty Things en speelden ze op het Lille Vintage Weekend voor een 15.000 tellend publiek. Hun garage sound is puur, minimalistisch en wild. Ware sixties garage met energie!

Dead Snow Monster (PL)
Deze Poolse band is niet opgestart in de late 60’s of vroege 70’s, maar zo klinkt het wel doordat ze goed hebben geluisterd naar hun rock ’n roll voorouders. De band heeft ruime ervaring in kleine claustrofobische zalen, maar speelde ook op meerdere grote festivals. Met hun nieuwste materiaal bewijst Dead Snow Monster dat ze weten hoe garage moet klinken.

The Flying Tygers (NL)
Sixties punk, garage trash, psychedelic beat… The Flying Tygers spelen rauwe garage beat met psychedelische randjes, het best opgediend in mono. Geïnspireerd door Dead Moon, Link Wray, The Fuzztones, Pierced Arrows en de massa helden die je tegenkomt op verzamelalbums zoals Pebbles en Nuggets.

Stories from Shamehill (NL)
Dit goed geklede trio neemt je mee op een door reverb doordrenkte reis door hun originals. Van het zout en de zanderige bries van de zee tot de verschroeiende hitte van de woestijn. Ongenadige upbeat stampers en eenvoudige golven. Traditionele surfmuziek met een moderne vibe, ‘same same but different’!

maart 05 2016

Details

Begin: 5 maart 2016
Eind: 6 maart 2016
Prijs: €15
Evenement Categorieën: , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

shopify analytics