FF+Rew 60:00 Revisited | WArd/waRD – Ann Van den Broek

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Krachtige, dynamische dans over (onze reactie op) angst en shock.

FF+Rew 60:00 ging in première in 2005 en ontwikkelde zich vanuit een diepgaand onderzoek naar angst en shock; een maniakale ontleding van een van de belangrijkste emoties aan de basis van Anns unieke bewegingstaal. Voor Van den Broek is deze reprise een terugblik naar het verleden, een teruggrijpen naar, om vanuit die ‘hoek’ vooruit te blikken naar de toekomst. In die zin zal de reprise ook een nieuwsgierig ‘binnenkijken’ zijn in het verleden, de afgelegde weg. Twaalf jaar na datum herneemt Ann Van den Broek deze krachtige en dynamische voorstelling. Een sleutelwerk in een œuvre werpt zijn schaduwen vooruit en kondigt aan wat gaat komen. Zo’n voorstelling is FF+Rew 60:00� uit 2005 voor Ann Van den Broek.

Daarin realiseren vijf vrouwen zich geleidelijk wat hen overkomt, gaandeweg dringt de emotionele of fysieke klap tot ze door. Verbijstering. Verstarde lichamen. In een re ex wegdraaiend. Terugkomend. Perplex. Een vertraagde shock. De shock is in FF+Rew 60:00 Revisited universeler, er staan nu vrouwen én mannen op het toneel. Ook van de ingrediënten die Van den Broek de laatste jaren inzet – camera’s en live-projecties – onderzoekt ze het effect op het oude materiaal. Een letterlijke herneming is FF+Rew 60:00 Revisited dus niet. Ann observeert en ontleedt; gebruikt het theater als laboratorium. ‘Revisited’ wordt ‘renewed’. De muziek van Arne Van Dongen ontstond parallel met de choreografie. Zijn compositie ontwikkelde zich vanuit alle mogelijke en onmogelijke contrabasgeluiden die met de computer verder werden ingekleurd en gemonteerd.

FF+Rew 60:00 Revisited is een coproductie van WArd/waRD (BE/NL), ccBerchem (BE) en Theater Rotterdam (NL) en is mede mogelijk gemaakt dankzij nanciële steun van het Fonds Podiumkunsten (NL). De originele productie werd geselecteerd voor de Nederlandse Dansdagen 2006 als één van de belangwekkendste producties van het seizoen 2005/2006.

februari 17 2018

Details

Datum: 17 februari 2018
Tijd: 20:30 - 22:00
Prijs: €17,50
Evenement Categorieën: , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Natlab door Plaza Futura

Kastanjelaan 500 Eindhoven, 5616 LZ Netherlands

Bezoek de website van de locatie

Organisator

shopify analytics