Film – Human – Geluk voor Eindhoven

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De hele week vinden op diverse locaties in Eindhoven educatieve en culturele activiteiten plaats rondom het thema Geluk voor Eindhoven.
20 maart is de Internationale Dag van het Geluk en op 21 maart 2016 wordt het startschot gegeven voor deze tweede editie van Geluk voor Eindhoven.

Bij het Natlab wordt de Film Human vertoond:

De documentaire Human (2015) zet een gevoelig, liefdevol portret neer van wie wij mensen zijn in termen van gemeenschap en familie, maar vooral wie wij zijn als individu.

Wat maakt ons menselijk? Dat is de hoofdvraag van filmmaker Yann Arthus-Bertrand in de documentaire Human. Om het antwoord hierop te vinden besteedde hij drie jaar aan het verzamelen van (real-life) emotionele verhalen van meer dan 2000 vrouwen en mannen uit 60 verschillende landen, waarin thema’s als liefde, oorlog, homoseksualiteit, vergevingsgezindheid, familie, leven na de dood, geluk, immigratie en de zin van het leven centraal staan. Een indrukwekkende kijk op de hedendaagse samenleving afgewisseld met prachtige beelden van onze planeet.

Human was de eerste film die in première ging in de General Assembly Hall van de Verenigde Naties, voor een publiek van 1000 toeschouwers, waaronder secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon. Human is een politiek geëngageerd werk dat ons in staat stelt om de menselijke maat te omarmen en na te denken over de betekenis van ons bestaan.

maart 25 2016

Details

Datum: 25 maart 2016
Tijd: 19:30 - 22:30
Prijs: €10
Evenement Categorieën: ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

shopify analytics