Film & Literatuur Inleiding | A Private War

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Filmjournalist Alexander Zwart licht de nieuwe film A Private War in een inleiding. Oorlogscorrespondent Marie Colvin (een Golden Globe genomineerde rol van Rosamund Pike) van The Sunday Times en The New York Times bleef niet netjes achter de linies, maar drong door tot de hete kern van gewapende conflicten. Ze stond op slagvelden in onder andere Oost-Timor, Tsjetsjenië, Libië en Sierra Leone. Ver verwijderd van de frontlinie moet ze echter een persoonlijke strijd uitvechten wanneer ze te maken krijgt met een posttraumatische stressstoornis. Maar zelfs dan moet ze haar gezondheid en veiligheid op het spel zetten om op nieuws te blijven jagen.

Deze biografie van een oorlogscorrespondent is gebaseerd op een artikel in het tijdschrift Vanity Fair. Hoewel in de Verenigde Staten de meest prestigieuze literatuurprijs (de Pulitzerprijs) wordt uitgereikt aan zowel romans als journalistieke stukken, gaan wij daar in Nederland nogal aan voorbij. In de inleiding bij deze film staan we onder meer stil bij films die gebaseerd zijn op journalistieke artikelen.

Over Alexander Zwart
Filmjournalist Alexander Zwart studeerde audiovisuele vormgeving aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam en beeldende kunst en creatief schrijven aan de Rietveld academie in Amsterdam.

Tickets: natlab.nl/film&literatuur

 

maart 21 2019

Details

Datum: 21 maart 2019
Tijd: 20:00 - 22:30
Evenement Categorieën: ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Natlab

Kastanjelaan 500 Eindhoven, 5616 LZ Nederland

Bezoek de website van de locatie

Organisator

Natlab
Email:
Website: Bezoek de website van de organisator
shopify analytics