Film & Literatuur Inleiding | Can You Ever Forgive Me?

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Filmjournalist Alexander Zwart licht de nieuwe film Can You Ever Forgive Me? in een inleiding. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de succesvolle biograaf (en kattenvrouwtje) Lee Israel. Zij verdiende in de jaren 70 en 80 haar geld door boeken te schrijven over onder meer Katharine Hepburn en Estee Lauder. Als Lee uit de smaak valt en ze haar boeken niet langer gepubliceerd krijgt, gebruikt ze haar schrijftalent om anderen te misleiden. De film is een bewerking van haar memoires Can You Ever Forgive Me?

Een film die een perfecte aanleiding biedt voor een inleiding over een van de spannendste (en nagenoeg verboden) onderwerpen in de literatuur: plagiaat. Want waar ligt eigenlijk de grens van plagiaat, en is een verzonnen biografie minder waard? We duiken in het waargebeurde leven van Lee, maar kijken ook naar voorbeelden in de Nederlandse letteren.

Over Alexander Zwart
Filmjournalist Alexander Zwart studeerde audiovisuele vormgeving aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam en beeldende kunst en creatief schrijven aan de Rietveld academie in Amsterdam.

Tickets: natlab.nl/film&literatuur

 

maart 07 2019

Details

Datum: 7 maart 2019
Tijd: 20:00 - 22:30
Evenement Categorieën: , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Natlab

Kastanjelaan 500 Eindhoven, 5616 LZ Nederland

Bezoek de website van de locatie

Organisator

Natlab
Email:
Website: Bezoek de website van de organisator
shopify analytics