Hania Rani

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Let op: dit concert vindt plaats bij Piet Hein Eek.

Hania Rani is een pianiste, componiste en musicus die haar leven verdeelt tussen Warschau, waar haar thuisbasis is, en Berlijn, waar ze studeert en vaak werkt. Ze schreef voor strijkers, piano, zang en elektronica en werkte samen met o.a. Christian Löffler, Dobrawa Czocher en Hior Chronik, en bracht vorig jaar een album uit met haar Poolse groep tęskno.

Ze trad op in de meest prestigieuze zalen in Europa – van de National Philharmony in Warschau, tot Funkhaus in Berlijn, tot The Roundhouse in Londen (waar ze haar debuut maakte op het tienjarig jubileumfestival van Gondwana in oktober vorig jaar) en op festivals als Open’er, Off Festival en Eurosonic. Haar composities voor solo piano zijn geboren uit een fascinatie voor de piano als instrument en haar wens om de klank en harmonische mogelijkheden van de piano in hun geheel en op haar eigen manier te interpreteren.

Esja is haar eerste solo-album en voor Rani is het haar eerste, echte, persoonlijke statement als artiest. “Geen verstoppertje meer achter de “samenwerkingen” of “projecten”. Voor de eerste keer, eindelijk – alleen ik, zoals ik ben”.

Opgenomen in Rani’s appartement in Warschau (de pianokamer heeft een prachtige nagalm en de ruimte is deels kunststudio en deels geluidslaboratorium voor Rani geworden) en in de studio van haar vriendin Bergur Þórisson in Reykjavik, is Esja een serie prachtige melodieuze vignetten. Sensueel, gevoelig, ritmisch, sfeervol, atmosferisch, vrij maar harmonieus, betoverend en hypnotiserend, ze projecteren samen een gevoel van onbeperkte ruimte en tijd.

Dit concert is onderdeel van deze nieuwe programmalijn Felt: neo-klassiek in een nieuw jasje, met toffe artiesten uit binnen- en buitenland waarvan wij denken dat je ze absoluut niet mag missen.

Van tevoren een hapje eten bij Piet Hein Eek? Geniet van een heerlijk 2-gangenmenu met koffie of thee na voor maar €25,00. Reserveren kan via restaurant@pietheineek.nl of telefonisch op 040-4009005

 

juni 19 2019

Details

Begin: 19 juni 2019
Eind: 20 juni 2019
Prijs: €12,50
Evenement Categorie:
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Piet Hein Eek

Halvemaanstraat 30 Eindhoven, 5651 BP Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

040-2856610

Bezoek de website van de locatie

Organisator

shopify analytics