King Hiss (BE)

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

King Hiss – Woester dan de baard van Ragnar en strakker dan een eendenreet!

Ondertussen moet er ter hoogte van de Westhoek zoiets bekend zijn als de West-Vlaamse oerknal. Die nacht dat H8000-legende Joost Noyelle, brulboei Jan Coudron en ritmesectie Dominiek Hoet & Jason Bernard besloten de krachten te bundelen. Doel: loeiharde songs met een rotkarakter schrijven. En de wereld veroveren. Wars van alle trends en mét eigenzinnige smoel. Zoals het hoort dus. KING HISS was geboren. De koning van de riffs met bijtgrage tanden en slechte adem … We spreken 2011.

2016. 5 jaar later en het ging hard voor King Hiss. Heel hard. Je moet al onder een steen geleefd hebben om de heren niet aan het werk gezien te hebben. Uitverkochte clubs? Check! Festivals, van klein tot heel groot? Check! Features in alle relevante magazines, off- en online? Check!

Ook plaatwerk zoals SNAKESKIN (EP) en debuut full-length SADLANDS, inclusief samenwerking met Dave Collins (QOTSA, Black Sabbath, Mötley Crüe, …), mochten laaiend enthousiaste commentaren in ontvangst nemen. Zowel nationaal als over de landsgrenzen heen. Maar het is op een podium dat je de luidste Vikings van de Lage Landen wil zien. Daar zijn ze op hun best. Zanger Coudron grijpt elke kans aan om de vele duivels uit zijn bast te briesen en doet dit telkens alsof het zijn laatste performance ooit zal zijn. Joost Noyelle (Congress, Liar, Man’s Ruin) mag zich ondertussen met recht en rede een bescheiden levende legende noemen en zorgt eigenhandig voor 6-snarige riff-tornado’s, met gevoel voor melodie en een fikse dosis agressie. Ritmesectie Dominiek ‘Visioene’ Hoet (bas) & Jason Bernard (drums) maken de muzikale versie van een schilderij van Jeronimus Bosch compleet. Woester dan de baard van Ragnar en strakker dan een eendenreet, dát is hetgeen je zal onthouden van de vier heren op een podium.

Voor hun laatste worp MASTOSAURUS ging KING HISS de Oceanside Studio in met ‘oude getrouwe’ producer/drummer ACE ZEC (Death Before Disco, Customs & Nailpin). De geknipte persoon om de 10 songs vol ‘grinta’ aan tape toe te vertrouwen. Geen toegevingen, geen gulden middenweg. Gewoon ervoor zorgen dat de 10 vuistslagen maximaal schade toebrengen. De songs werden daarna in Austin, USA gemixt door MACHINE, gekend van zijn massief werk voor o.a. Clutch, Crobot, Fall Out Boy, Lamb Of God & We Came As Romans. De mastering gebeurde door niemand minder dan PAUL LOGUS (NY, USA). Die laatste ken je waarschijnlijk nog van eerdere realisaties voor Anthrax, Clutch, Steel Panther en onze eigenste Diablo Blvd.

MASTOSAURUS bevat een arsenaal songs met een krachtige en donkere verhaallijn. Het album beschrijft het epische avontuur van een antiheld: het gevecht met de demonen in je eigen hoofd, de lange, moedige strijd en de weigering om zomaar vrede te nemen met een onmogelijke lotsbestemming. En worden die demonen ooit echt overwonnen? Dat kom je te weten op MASTOSAURUS, de nieuwe plaat van KING HISS. De band brengt daardoor het conceptalbum weer helemaal terug van weg geweest!

Website: http://www.king-hiss.com
Facebook: http://www.facebook.com/kinghissband
YouTube: http://www.youtube.com/kinghissband
Instagram: http://www.instagram.com/kinghissband

iTunes: https://itunes.apple.com/be/artist/king-hiss/id516163911
Last FM: http://www.last.fm/music/King+Hiss
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4KwON0ubUOt5yWmaTRNN1F Bandcamp: http://kinghiss.bandcamp.com/

Blue Collar Hotel
Klokgebouw 10
5617 AA Eindhoven

Deuren open 20:30
Tickets VVK 7,50 Euro
Tickets aan de deur 10 Euro

Eindhoven Rockcity Strijp-S Blue Collar Theater Blue Collar Underground

oktober 21 2017

Details

Begin: 21 oktober 2017
Eind: 22 oktober 2017
Evenement Categorieën: ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Blue Collar Theater

Klokgebouw 10 Eindhoven, 5617 AA Netherlands

Bezoek de website van de locatie

shopify analytics