Klokgebouw viert de toekomst

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De Eindhovense cultuurwereld slaat hun handen ineen voor een programma met het DNA van de stad: van intiem en uitbundig, verwondering en herkenning, ritme en ontregeling en van vroeger en later. Met het verleden als munitie vieren ze samen met jou in het Klokgebouw de toekomst. Deze bijzondere Philipslocatie verandert in een plek waar je kunt zien en proeven, dansen en spelen, ontdekken en ontmoeten.

Programma
Het programma is nog in ontwikkeling, hier is vast een tipje van de sluier. Meer info volgt binnenkort. Wijzigingen onder voorbehoud.

Kunst 
Tussen 18.00 en 20.00 uur neemt het Van Abbemuseum hun favoriete medewerker, de robot, mee: lang nadat het museum gesloten is, dwaal jij vanuit Strijp-S nog live door het museum en kijkt mee op een Big Screen. Het collectief van jonge kunstliefhebbers, de Young Art Crowd, komt met hun eendagsrestaurant Musée Manger naar het Klokgebouw om met jou te kijken, eten en praten. De curatoren van het Van Abbe sturen een best-of van jonge kunstenaars om het Klokgebouw te voorzien van jonge, creatieve energie: Sanne Vaassen, Sepideh Raiesi, Iris Donker, Yvon Ariese. Lees meer over het programma van het Van Abbemuseum.

Muziek

Philicorda Podium (20.00 – 24.00)
Philicorda is een elektronisch (huis-tuin-en-keuken) orgel, ontworpen en gebouwd door Philips. Philips wilde hiermee het zelf muziek maken voor iedereen betaalbaar en haalbaar maken. De afgelopen decennia is de Philicorda uitgegroeid tot een cultinstrument en muzikanten struinen beurzen en internet af om er een te vinden. Op het door de Effenaar geprogrammeerde Philicorda Podium spelen uitsluitend artiesten die dit instrument nog steeds gebruiken. Van eigen Eindhovense bodem, De Stekkers, maakt primitive garage met hier en daar een gruizige stoot surf. Met zijn electro-sixties, garage-dance of synthpunk dendert DODDE maar liefst drie keer vanavond onweerstaanbaar dansbaar naar je onderbuik. De mannen van Birth of Joy laten met hun psychedelische jaren 60 en 70 rock je alle hoeken van het Klokgebouw zien. Op een orgelpodium ontbreken natuurlijk de toetsenisten van Orgelvreten niet met een portie vlammende rock met een scheut grommende orgels. Het duo zZz sluit het Philicorda Podium af met hun bezwerende en psychedelische orgelrock. Lees meer over het programma van de Effenaar.

Dick Raaijmakers Muzieklab
(20.00 – 24.00 uur)
Dit Muzieklab is een tribute aan Dick Raaijmakers, de vorig jaar overleden pionier van de electronische muziek. Raaijmakers, ook wel bekend als Kid Baltan, werkte in het eerste Natlab van Philips waar hij experimenteerde met electronica, verlicht door het futurisme. Geïnspireerd door de muziek van Raaijmakers en met apparatuur van Philips en ander analoog equipment gaan jonge muzikanten in diverse combinaties met elkaar ‘jammen’ en her-interpreteren de muziek van Kid Baltan.

Dance Night (24.00 – 04.00 uur)
We gaan fast-forward van de electronica van Philicorda en dick Raaijmakers naar de electronica van nu en morgen. STRP host een dance-party met nationale en internationale DJ’s: van toegankelijke sets tot broken beats tot hiphop.
De line-up bestaat uit:
– Discos Horizontes x rotibabi.biz
– HET WILD WEEKEND
– Café Tuesday(Beumer)
– ROOM 306 (SPEKTRAL & Kobuz)
– Content & Arcade (FLYNN & Cathy)
– Spatial Collective x Fade to noize (Hekkla & Ben Rogue)
– TNTUS(Invite’s Choice records)
– SAN2 (Bobby Donny records)

Food
Met een dwarsdoorsnede van keukens is er geen plek voor honger en dorst tijdens Klokgebouw viert de Toekomst. Een schare aan Eindhoven mobiele restaurants slaat hun kamp tussen 18.00 en 24.00 uur op om te bakken, tappen, grillen, snijden en te schenken.

Programma wordt mogelijk gemaakt door: STRP Festival, Effenaar, Bureau Zwaardvis, Van Abbemuseum, Klokgebouw, VPRO Medialab, DIT is Eindhoven, Design Academy, TU/e, Philips Koor, Philips Harmonie, en meer.

mei 14 2016

Details

Begin: 14 mei 2016
Eind: 15 mei 2016
Prijs: Gratis
Evenement Categorieën: , , , , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

shopify analytics