Lecture | The Making of Your World, Bas van Abel

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

The Making of Your World, Bas van Abel

22 oktober van 15:00-16:00. Topontwerpers ontleden hun favoriete design-object

Onding of lievelingsobject? Goedkoop of luxe? Gekocht, gekregen, bewust verzameld of vergeten… een gemiddeld gezin bezit meer dan 200.000 objecten – van paperclip tot broodroosters, meubels, t-shirts. In de interviewreeks ‘The Making of Your World’ iedere dag een ander object op de sectietafel met een ontwerper aan het ontleed-gereedschap. 

Op zaterdag 22 oktober zal ontwerper en DDW ambassadeur Bas van Abel een Nokia 3310 en iPhone 4S ontleden. 

Bas van Abel

Ontwerper Bas van Abel (1977) is oprichter en Chief Executive Officer bij Fairphone sinds 2013. Hij was Creative Director bij Waag Society, een van de initiators van Fablab Amsterdam, en is medeauteur van het boek Open Design Now. Met de Fairphone werkt Van Abel toe naar een nieuwe industriële standaard voor eerlijke en duurzame producten. Dit jaar ontving hij een Momentum for Change Award van Ban Ki Moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Meer info: www.fairphone.com.

iPhone 4S en Nokia 3310

Bas van Abel is ambassadeur van DDW2016 en trapt de interviewreeks ‘The Making of Your World’ af. In aansluiting op de Fairphone, zal hij een Nokia 3310 en iPhone 4S ontleden. Bas hierover: “Mobiele telefoons omvatten een fascinerend paradox. Huidige telefoons staan symbool van constante connectiviteit, maar het is duidelijk dat we iedere connectie met de afkomst zijn verloren: hoe is het gemaakt, wie heeft het gemaakt, waar komt het vandaan. We lijden aan elektronische anorexia en veranderen continu van telefoon. Wat zijn hiervan de consequenties op het gebied maatschappij en milieu? Hoe werkt het systeem van pixels, fabrieken, recycling en distributie en hoe is de technologie ontwikkeld? In deze anatomische les onthul ik de ontzichtbare hand van ons economische systeem, door de ogen van twee iconische apparaten: the iPhone 4S en de Nokia 3310”.

It’s Your World

De objecten worden opgenomen in de It’s Your World expositie in het Klokgebouw. Deze expositie werd samengesteld door Dutch Design Foundation en DDW ambassadeur Bas van Abel. Koop hier je tickets – inclusief iets lekkers van Keukenconfessies!

oktober 22 2016

Details

Datum: 22 oktober 2016
Tijd: 16:00 - 17:00
Prijs: €5
Evenement Categorieën: ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Keukenconfessies

klokgebouw 127 Eindhoven, 5617AB Netherlands

shopify analytics