Lichtjesroute 2018

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Ieder jaar viert Eindhoven de vrijheid met de Lichtjesroute. Van 18 september tot en met 14 oktober verlicht een ruim 20 km lange route enkele weken de stad. Wie rijdt, fietst (of loopt) er mee?

Lichtjesroute Eindhoven is een begrip in de stad, de regio en ver daarbuiten. Het evenement trekt jaarlijks vele bezoekers. De Lichtjesroute is een verlicht traject door de stad van maar liefst 22 kilometer lang en is ontstaan bij de bevrijding van Eindhoven. De mensen werd na de oorlog gevraagd uitdrukking te geven aan het feit dat het licht weer in hun leven teruggekomen was.

Dit toonde men door kaarsen voor de ramen te zetten. Later werden die vanwege brandgevaar vervangen door gloeilampen. De Lichtjesroute kenmerkt zich door beelden van herdenking en vrijheid en wordt gecombineerd met de illusie van ‘sprookjes in licht’, actuele onderwerpen en kenmerkende Eindhovense objecten.

Je kan zelf kiezen of je de volledige route doet of een gedeelte. Het is allemaal vrijblijvend en gratis. Bovendien kun je ervoor kiezen om de route te voet, met de fiets of per auto te doen. De duur van de route is als volgt:

Fiets zonder kinderen: twee uur-drie uur
Auto midweeks: anderhalf uur;
Auto (weekend): drie uur (filevorming!)
Te voet: circa 6 uur (het is erg lang om dit in 1 dag te voldoen)

 

Dit jaar branden de lichtjes van 18 september t/m 14 oktober 2018

van zondag tot en met donderdag van 19.00 uur tot 22.30 uur

op vrijdag en zaterdag tot 23.30 uur.

 

Hier vind je de routekaart

september 18 2018

Details

Begin: 18 september 2018
Eind: 15 oktober 2018
Evenement Categorieën: , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Organisator

Stichting 18 September
Email:
shopify analytics