Mannencirkel Eindhoven thema-avond: het grote Slagen en Falen

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Deze avond is er een thema-avond over het grote Slagen en Falen als man. Wat houdt slagen of falen precies in voor jou?
Waarin slaag jij als man en waarin faal je?
Hoe komt dat? En wie bepaalt dat? En heeft falen een nut?
Wat zou er met ons gebeuren als er zouden slagen in wat we nastreven? Wat zijn je intenties streeft je na voor 2019?

Mannen rond het vuur. In afstemming met elkaar en met de plek waar we zijn in de natuur, het Voedselbos in Eindhoven. Smudgen, intenties delen, verbinden om zo een veilige bedding te creëren voor iedereen. We laten ons leiden door de talking stick die de energie meedraagt van alle cirkels en andere ceremonies. Eigenlijk zijn we 3 uur lang in ceremonie. Met sjamanistische interventies; we werken dus op meerdere (energie-)lagen. Soms doen we een geleide meditatie (met een bepaald thema) of hebben we fysieke intermezzo’s, zodat ons hele lijf ook mee mag doen. Samen groeien we naar de overgave aan de weg die we op dat moment met elkaar gaan.

We werken altijd met wat er op dát moment in de groep leeft. Dat wat er gehoord en gedeeld mag worden. De bijeenkomst wordt gezamenlijk als groep gedragen. We zijn er voor onszelf en voor elkaar. Niks moet; alles mag ontstaan en er zijn. Ook stilte en meditatie. Er is op voorhand dus nog geen specifiek thema. We wisselen onze sharings af met energiereiniging, lichaamswerk, rituelen, een meditatie, initiatie of een ceremonie. Wees welkom! ?

==================================================

‘MAN ZIJN’. Wat betekent dat in deze tijd? Waar sta jij als man voor? En waar wíl je voor staan? Welke thema’s raakt dat bij je? Wat voor uitdagingen en barrières kom jij tegen bij het ‘man zijn’? En hoe ga je daarmee om? Dit zijn een paar van de vele vragen waar we bij stil staan en ook samen als groep op inzoomen.

Inmiddels wordt ‘Man zijn’ (gelukkig) niet meer automatisch geassocieerd met status, rijkdom, macht, stoer, (seksueel) dominant en het tonen van weinig emoties. Het beeld van ‘de man’ is al geruime tijd sterk aan het veranderen. Dat confronteert ons ook met de vraag vanuit welke authentieke waarden wij onze eigen mannelijkheid willen vormgeven. Deze waarden vormen (mede) jouw basis waarmee jij krachtig in je eigen leven kunt staan.

De Mannencirkel is een veilige omgeving waarin je bezig bent met zelfontwikkeling, authenticiteit, eigen verantwoordelijkheid, sharing, empowering, connecting en participatie. Maar ook investeren door te luisteren, (aandacht) geven en leren hoe je andere mannen kunt laten groeien, horen daarbij. Naast dat het een plek is waar je ontvangt, is het dus ook een plek waar je brengt en de verantwoordelijkheid voor de groep / het proces mee draagt. Over het algemeen geldt; hoe meer je investeert en van jezelf laat zien, des te meer zul je eruit halen.

Voorbeelden van onderwerpen die aan bod komen zijn:
– hoe kom je in jouw kracht en hoe blijf je staan bij tegenslag
– partner-relaties en relaties met andere mannen/vrouwen
– vaderschap
– ouder-kind relaties
– werk
– grenzen en wensen aangeven
– seksualiteit
– de dynamiek van vriendschap
– de Maantijd van de vrouw
– fysiek en mentaal gezonder leefstijl(en)
– empowered leven

Tijdens de Mannencirkel zal de sharing en het bespreken van specifieke onderwerpen worden afgewisseld met bewustzijnsoefeningen en (sjamanistisch) energiewerk. Er wordt gewerkt met een ’talking stick’ en vooraf aan de bijeenkomst zullen de deelnemers ‘gesmudged’ (energiereiniging met rook) worden.

De gedachte waar vanuit gewerkt wordt, is die van zelf-verantwoordelijkheid; jij bent degene die verantwoordelijk is voor zijn eigen leven. De avond wordt gezamenlijk gedragen en ontstaat door participatie van de deelnemers. De mensen die er zijn, zijn de juiste mensen. Het gesprek of proces begint wanneer het begint, het stopt wanneer het stopt.

Door wie?
Remko Leeuw, 44 jaar. Vader van mijn zoon Miró. Geboren en getogen Eindhovenaar. Ik doe verschillende vormen van ‘Mannenwerk’. Naast de Mannencirkel organiseer ik verwante activiteiten voor mannen, zoals een Vuurloop, coaching met paarden, Mannenzweethut, Mannenretraites en de Haka (Krijgersdans).

Energiewerk is een belangrijk onderdeel van mijn dagelijks leven. Ik voer ceremonies (sjamanistisch) uit of ondersteun deze in afstemming met de natuur op die specifieke plek. Ik ben uiterlijk kalm, maar van binnen bruis ik van creatieve energie. Ik kan me goed inleven in de gedachten en gevoelens van anderen en sta betrokken, doortastend en inspirerend in contact met de mensen om mij heen.

Naast de mannencirkel op maandagavonden worden er ook andere activiteiten voor mannen georganiseerd zoals thema-avonden (thema’s hiervoor kunnen aangedragen worden), lezingen, de haka, mannenweekenden, een 5-daagse mannenretraite en ‘Mannen rond het Vuur’.

De Mannencirkel wordt in beginsel vormgegeven in maandelijkse bijeenkomsten op maandagavond. Deze avond duurt van 20.00 – 23.00 met tussendoor een pauze van 15 min. We vragen een bijdrage in de kosten van €11,- p.p.

Locatie: Elburglaan (Voedselbos) in Eindhoven. Wanneer je vanaf de Koenraadlaan linksaf de Elburglaan inslaat, dan zie je na 100m. aan je rechterhand een deur in het zwarte hek, dit is de ingang van het Voedselbos.

Voel je je geroepen, dan zie ik je aanmelding graag tegemoet.

 

december 19 2018

Details

Datum: 19 december 2018
Tijd: 20:00 - 23:00
Evenement Categorieën: ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Organisator

Mannencirkel Eindhoven
Email:
shopify analytics