Mark Foggo Album Release Show

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Mark Foggo Album Release Show

Mark Foggo is wereldwijd bekend als dynamische zanger en podiumartiest. Hij is één van de grootste spelers in de ska-scene sinds de jaren ’80, en staat vooral bekend om zijn manische uitvoeringen, gekke persoonlijkheid, uitstekende ska-songs en ongelooflijke ska-shows met hoge energie. Hij wordt beschreven als een kruising tussen Mr Bean en Iggy Pop vanwege zijn maffe podiumoptredens en ook als een “Missionary of Ska” vanwege zijn nooit aflatende zoektocht om skamuziek over de hele wereld te spelen en promoten.

Mark Foggo komt uit Liverpool, Engeland, waar hij zijn muzikale carrière begon op veertienjarige leeftijd als gitarist. Sindsdien heeft hij in o.a. Nederland, België, Engeland en Thailand gewoond. Op 16-jarige leeftijd verliet Mark Liverpool en verhuisde hij naar Londen om zijn faam en fortuin te zoeken als gitarist, maar al snel ontdekte hij meer kansen als zanger / frontman.

Na enkele jaren punkmuziek te hebben gespeeld in het befaamde Londense pubcircuit, maakte hij in 1979 een overstap naar Nederland. Kort daarna werd de band “Mark Foggo and the Secret Meeting” gevormd en hadden ze meteen succes met de single “New Shoes”. Dit werd gevolgd door een contract met Polydor Records en hun eerste album “Speeding My Life Away”.

Er volgden meer albums, waarvan de bekendste “Ska Pig” was; een enorm succes bij ska-fans over de hele wereld en dat tegenwoordig beschouwd kan worden als een klassieker in het genre.

Sindsdien heeft Mark veel cd’s, albums en singles uitgebracht en verschijnen zijn bijdragen op veel ska-compilatie-cd’s. Een nieuw album staat gepland voor release in september 2019, waarvan de opnames in april van dit jaar zullen beginnen. Samen met tal van televisie- en radio-optredens heeft Mark wereldwijd meer dan drieduizend shows gespeeld en zoals hij tegen alle fans zegt: “Dit is nog maar het begin” …

Video’s ;
New shoes;
www.youtube.com/watch?v=640Jv-yDm9M

live;
www.youtube.com/watch?v=-NzAWQgfk6U&t=159s

car or a train
www.youtube.com/watch?v=rPD53Z-xCdc&list=PL17JLHSrevivOmBds7cFHCi7b_6P1lYvb

ska pig live;
www.youtube.com/watch?v=CHTxfTpObM0

Mark Foggo Album Release Show
Friday 27 september
Doors 20:30
Blue Collar Hotel

Tickets Presale 14 Euro (ex service costs)
Tickets ATD 16,50 Euro
Tickets: www.bluecollarhotel.com/party

 

september 27 2019

Details

Datum: 27 september 2019
Tijd: 20:30 - 23:30
Prijs: €16,50
Evenement Categorieën: ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Blue Collar Hotel

Strijp S Klokgebouw 10 Eindhoven, 5617 AA Netherlands

Organisator

Blue Collar Hotel
Email:
Website: Bezoek de website van de organisator
shopify analytics