Museum door de Stad

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Museum door de Stad doet mee met Dutch Technology Week met het nieuwe thema Verleden, heden en toekomst van ons vervoer. Innovatie en technologie zijn onlosmakelijk met Eindhoven verbonden. Museum door de Stad laat zien hoe het verleden van invloed is op de toekomst, want kennis over het verleden is de oplossing voor het probleem van morgen.

Installaties
Prijswinnend kunstenaarscollectief Dropstuff.nl maakt de installatie Bumper Ballet. Bumper Ballet is een kleine botsautobaan en aanvankelijk een attractie zoals je gewend bent van de kermis, tot het moment waarop de computer het van de botsauto’s overneemt. De installatie gaat over de betekenis van technologie voor de zelfrijdende auto en geeft een verrassende kijk op het thema. Museum door de Stad en Dropstuff.nl hebben beide de ambitie om cultuur en (cultureel) erfgoed voor een groot publiek toegankelijk te maken en geschiedenis op een nieuwe manier te ontsluiten.

De studenten van Team TU/e maken een reis door de tijd door middel van een interactieve en leerzame route. Zij laten de ontwikkelingen zien van vervoer door de jaren heen en vragen tevens aan het publiek hoe zij de toekomst van ons vervoer voor zich zien. Zou bijvoorbeeld de autoloze zondag weer moeten worden ingevoerd of moet Eindhoven Airport wel worden uitgebreid? De verschillende onderdelen zijn met elkaar verbonden door middel van een E-chip die de studenten zelf hebben ontwikkeld. Hiermee wordt data verzameld over de keuzes die je als bezoeker maakt die vervolgens in een persoonlijke souvenir worden verwerkt.

Net als bij het vorige thema doen ook Mies Loogman en Jelle Mastenbroek & Daniël de Bruin weer mee. Mies laat het publiek met haar Coöperatie Installatie kennismaken met een aantal innovaties die Eindhoven rijk is, zoals de elektrische fiets van Philips en de variomatic van DAF. Jelle & Daniël stellen bezoekers met hun Dilemma-machine voor de keuze tussen een hobbelige paardentram, reguliere stadsbus of vervoer per kabelbaan…

De installaties van Museum door de Stad zijn allemaal interactief en verschillen in de manier waarop ze objecten uit de collectie uitlichten, verhalen vertellen en data verzamelen. Deze data zullen een dwarsdoorsnede vormen van wat de inwoners van Eindhoven denken, doen, laten, voelen en vinden.

Programma:

zondag 19 mei | 12:00 – 19:00 uur
+ FeelGood Market op Ketelhuisplein

maandag 20 mei | 12:00 – 19:00 uur
+ Q&A met Daan Melis, curator Museum door de Stad

dinsdag 21 mei | 12:00 – 22:00 uur
+ Night of the Nerds in Klokgebouw

woensdag 22 mei | 12:00 – 19:00 uur
+ Sioux Tech Fest op Ketelhuisplein

donderdag 23 mei | 12:00 – 22:00 uur
+ Sioux Tech Fest op Ketelhuisplein
+ Quiz Night XL in Klokgebouw
+ Drive-in i.s.m. Natlab

vrijdag 24 mei | 12:00 – 22:00 uur
+ Drive-in i.s.m. Natlab

mei 19 2019

Details

Begin: 19 mei 2019
Eind: 24 mei 2019
Evenement Categorieën: , , , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Ketelhuisplein

Ketelhuisplein Eindhoven, 5617AE Nederland

shopify analytics