Museum Vakdagen

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Museum Vakdagen

In mei 2015 werd voor het eerst een professionele vakbeurs georganiseerd voor de Nederlandse en Vlaamse musea. Zo’n 80 bedrijven gespecialiseerd in het opzetten, bouwen, onderhouden, inrichten, exploiteren, beveiligen van musea presenteerden zich voor de museumwereld. Via druk bezochte inlooplezingen werd aandacht gegeven over zaken als: marketing, sociale media, inkomstenwerving, subsidies en vrijwilligers. Met ruim 3000 bezoekers, waarvan 2983 zijn geregistreerd, was de eerste editie een groot succes.

Na overleg met alle partijen is besloten om op dinsdag 24 en woensdag 25 mei 2016 detweede editie van de MUSEUM VAKDAGEN te organiseren wederom in het Evoluon teEindhoven. Dit retro-futuristisch ontwerp van Louis Kalff en Leo de Bever, dat als Philipsmuseum is gebouwd, werd door de bezoekers als perfecte locatie gewaardeerd.

De MUSEUM VAKDAGEN richt zich op de ruim 2000 musea in Nederland en Vlaanderen. Van de grootste professionele tot het kleinste museum. Inclusief vrijwilligers werken er zo’n 25.000 mensen in de museumwereld. En schat men de omzet, inclusief subsidies, op 2 miljard euro.

Deze tweede editie zal extra aandacht besteden aan kennis overdracht via de inlooplezingen en workshops.

De MUSEUM VAKDAGEN is meer dan een vakbeurs. Op de beursvloer worden een grootaantal interessante inloop lezingen gehouden. Tevens worden er workshops gegeven en zijn er demonstraties te zien. De exposanten kunnen een bijdrage leveren aan de inloop lezingen.

De reclamecampagne rond de MUSEUM VAKDAGEN wordt groots aangepakt. Alle musea in Nederland en Vlaanderen worden persoonlijk uitgenodigd. Of het nu gaat om hetRijksmuseum te Amsterdam of het kleinste museum in België te Melle eenieder in dezebranche ontvangt een gratis uitnodiging. Ook de exposanten ontvangen een onbeperkt aantal relatie-kaarten.

Levert u producten en/of diensten aan deze branche, dan is deelname eigenlijk vanzelfsprekend. Levert u nog geen producten en/of diensten, dan kan de MUSEUMVAKDAGEN een goede start zijn.

mei 24 2016

Details

Begin: 24 mei 2016
Eind: 26 mei 2016
Prijs: Gratis
Evenement Categorieën: , , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Evoluon

Noord Brabantlaan 1A Eindhoven, 5652 LA

Bezoek de website van de locatie

shopify analytics