NL Cruyff Courts 2016

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Strijp-S is dit jaar host van het tiende Nederlands Kampioenschap (NK) Cruyff Courts 6 vs 6. Dit kampioenschap wordt jaarlijks georganiseerd door de Johan Cruyff Foundation en nu voor het eerst in samenwerking met de gemeente Eindhoven.

Kinderen van 10 t/m 12 jaar hebben zich via voorrondes op het Cruyff Court in hun wijk weten te plaatsen voor de kwart- en halve finales die nog in volle gang zijn. Op 28 mei is bekend welke teams zich vervolgens plaatsen voor het NK Cruyff Courts 6vs6 op 18 juni op Strijp-S in Eindhoven.

Het Ketelhuisplein in Strijp-S wordt op 18 juni de plek voor dit voetbalspektakel. Op drie mobiele Cruyff Courts strijden 20 jongens- en meisjesteam om de titel ‘Nederlands Kampioen Cruyff Courts 6 vs 6 2016’. Naast dit voetbalspektakel worden er tal van activiteiten georganiseerd waar de deelnemende teams én andere kinderen aan kunnen deelnemen. Uniek aan dit kampioenschap is het thema ‘Respect’, dat ook tijdens het NK centraal zal staan. Alle deelnemers geven door middel van het tekenen van de respectvlag aan elkaar te respecteren zowel op als naast het veld.

De organisatie van het NK Cruyff Courts 6 vs 6 ligt in handen van gemeente Eindhoven, Dynamo Jeugdwerk, PSV en de Cruyff Foundation.

juni 18 2016

Details

Begin: 18 juni 2016
Eind: 19 juni 2016
Prijs: Gratis
Evenement Categorieën: , , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Organisator

Gemeente Eindhoven
Email:
Website: Bezoek de website van de organisator
shopify analytics