Philips Wandeling – Eindhoven viert de toekomst

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

125 jaar geleden bracht Philips het licht en daarmee de innovatie naar de stad Eindhoven. Het bedrijf veranderde de stad in een levendig, industrieel succesverhaal van technologie, design en kennis. Bij gelegenheid van het 125 jarig bestaan van Philips viert Eindhoven het uitvinden van de toekomst.
Eindhoven is onlosmakelijk verbonden met Philips en Philips met Eindhoven. Gerard, Anton en later Frits, creëerden een nieuw klimaat voor de stad met alle gevolgen van dien. Werkgelegenheid, architectuur en kennis gaven de stad een nieuwe identiteit en mentaliteit.De sporen die Philips nalaat, vormen nu de basis voor vernieuwde vormen van creativiteit, stedelijke ontwikkeling en (internationale) samenwerkingsverbanden. Zichtbare en onzichtbare Philipsplekken vormen de rode draad van de Philipswandeling. Historie, heden en toekomst smelten samen en schetsen een totaalbeeld van de bijzondere Philipsfamilie en het bedrijf.

Enkele highlights tijdens de wandeling zijn de standbeelden van Anton en Frits Philips en het voormalig woonhuis van Anton Philips, Villa de Laak. Maar ook Rijksmonumenten als de Lichttoren en de Witte Dame. Natuurlijk mag het Philips Stadion, thuisbasis van PSV, niet ontbreken. Het prachtige, moderne stadion bevindt zich in het centrum van Eindhoven en staat nog steeds op dezelfde plaats als bij de oprichting van de Philips Sport Vereniging in 1913. Ook wordt er meer uitgelegd over het Philips Dorp en ‘De verboden stad’;  Strijp-S.

De wandeling start om 13.00 uur vanaf Brandstore Eindhoven/VVV aan Stationsplein 17. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en eindigt bij Brandstore Eindhoven.

Kosten voor deze wandeling: € 14,50 p.p. inclusief koffie/thee voucher voor  CoffeeLab (gevestigd in Brandstore Eindhoven).  Doorgang bij voldoende deelnemers.

Reserveren via Brandstore Eindhoven (VVV) 040-29 79 115/groepen@vvveindhoven.nl

Voor een complete Philipsbeleving bezoekt u, daarna op eigen gelegenheid, het Philips Museum. In het Philips museum krijgt u een fascinerend beeld van de wijze waarop het bedrijf zich van een kleine gloeilampen- fabrikant tot een groot en toonaangevend wereldconcern heeft ontwikkeld. Vanaf de start van de onderneming in 1891 tot en met de innovaties van morgen.

Het Philips Museum opent op 14 mei de nieuwe ‘Innovation and you’ Experience. Ontdek zelf, jong of oud, in het jubileumweekend gratis, de toekomst van technologie en innovatie.

mei 14 2016

Details

Begin: 14 mei 2016
Eind: 16 mei 2016
Prijs: €14,50
Evenement Categorieën: ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

shopify analytics