Prijs voor Eindhovens Schrijftalent

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Wie wordt de winnaar van de ‘Prijs voor Eindhovens Schrijftalent’ 2016?

Wie wordt Eindhovens Tommy Wieringa, Esther Verhoef of misschien zelfs Harry Mulisch?

Een professionele jury beoordeelde de inzendingen. Op donderdag 22 september wordt tijdens een feestelijke avond in Natlab de winnaar bekend gemaakt.

Juryvoorzitter is Manon Uphoff. Begeerte, haar eerste verhalenbundel uit 1995 werd meteen genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. Sindsdien zijn er vele bundels en novellen van haar hand verschenen.

Overige juryleden zijn:

Pauline Terreehorst (directeur Natlab door Plaza Futura)

Jan Verhagen (directeur Boekhandel van Piere)

Albert Kivits (directeur/bestuurder de Bibliotheek Eindhoven).

 

Burgemeester Jorritsma reikt de prijs uit aan de winnaar van deze eerste editie van de Eindhovense schrijfprijs. Singersongwriter Iris Penning treedt op. En er wordt een animatiefilm vertoond van het winnende verhaal, gemaakt door Pepijn Koolen. Anemoon Langenhoff (presentatrice/theatermaker) is deze avond de gastvrouw. De winnaar kan rekenen op een mooi vormgegeven publicatie van het verhaal, plus een geldbedrag van 500 euro.

De beste verhalen worden opgenomen in de speciale bundel die op donderdag 22 september gepresenteerd wordt en dan ook te koop is.

De stad kende nog geen stimuleringsprijs. Vanuit de overtuiging dat er genoeg talent aanwezig is, namen boekhandel Van Piere, Natlab door Plaza Futura, de Bibliotheek Eindhoven en Coöperatie DELA het initiatief genomen voor de ‘Prijs voor Eindhovens schrijftalent’.

Tickets: € 8,-
Toegang + bundel € 15,- (de bundel kunt u dan 22 september ophalen op vertoon van uw toegangsbewijs van 15 euro)

september 22 2016

Details

Begin: 22 september 2016
Eind: 23 september 2016
Prijs: €8
Evenement Categorieën: , , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Organisator

shopify analytics