Raketwedstrijd bij De Ontdekfabriek

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Raketwedstrijd bij De Ontdekfabriek

Tijdens het Weekend van de Wetenschap op 2 oktober 2015.

Het eerste weekend van oktober is het Weekend van de Wetenschap. Tijdens dit weekend openen diverse organisaties hun deuren om jong en oud de kans te geven een stap te zetten in de wereld van wetenschap en technologie. De Ontdekfabriek in Eindhoven organiseert daarom onder de naam ‘Rocket Science’ voor de derde keer een spectaculaire waterraketwedstrijd.

Kinderen worden uitgedaagd om thuis een PET-fles om te bouwen tot een echte waterraket die met een fietspomp kan worden afgeschoten. De raket die het langst in de lucht blijft (eventueel met behulp van een parachute) heeft gewonnen. Vorig jaar won de tienjarige Maud Verwimp de tweede editie van deze wedstrijd. Haar raket bleef maar liefst 17 seconden in de lucht!

De raketwedstrijd vindt plaats op zondag 2 oktober 2016 van 14.30 tot 16.00 uur en is bedoeld voor kinderen tot en met 14 jaar. Deelname is helemaal gratis en de maker van de beste raket wordt beloond met een professionele DJ-hoofdtelefoon.

Het wedstrijdreglement en het aanmeldformulier zijn te vinden op de website van De Ontdekfabriek: www.deontdekfabriek.nl

oktober 02 2016

Details

Datum: 2 oktober 2016
Tijd: 15:30 - 17:00
Prijs: Gratis
Evenement Categorieën: , , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

De Ontdekfabriek

Torenallee 22 Eindhoven, 5617 BD Nederland

Telefoon:

040-7873506

Bezoek de website van de locatie

Organisator

De Ontdekfabriek
Telefoon: 040-7873506
Email:
Website: Bezoek de website van de organisator
shopify analytics