Robocup European Open 2016

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

RoboCup is een wereldwijde organisatie met als doel om een robotvoetbalteam te ontwikkelen dat in het jaar 2050 kan winnen van de (menselijke) wereldkampioen voetbal. RoboCup heeft daarnaast als doel de technologische ontwikkelingen te stimuleren en technologie onderling te delen. Door ontwikkelingen te delen met behulp van de toepassing voetbal kan een breed publiek bereikt worden.

Robotvoetbal

De ontwikkeling van het robotvoetbal vindt plaats in drie competities: de Small Size League, de Middle Size League en de Humanoid League. Helaas is tijdens het RoboCup European Open 2016 geen Humanoid League aanwezig. Tijdens RoboCup European Open 2016 zullen Small Size League en Middle Size League teams het gaan opnemen tegen elkaar.

In de Small Size League wordt er gespeeld op een klein veld waarboven een camera hangt die de robots van informatie voorziet over de positie van bal, medespelers en tegenstanders. Hierbij ligt de nadruk op de ontwikkeling van het samenspel van de robots.

De Middle Size League speelt met teams van geheel autonome robots op een veld van 12 bij 18 meter. De robots voetballen geheel zelfstandig en overleggen over gezamenlijke acties. In de Humanoid League hebben de robots een menselijke gestalte en ligt de nadruk op basisvaardigheden als lopen, rennen en de bal weg schieten. Het resultaat van deze drie leagues zal uiteindelijk een team van androïde robots opleveren dat zelfstandig voetbalt volgens een tijdens de wedstrijd steeds veranderende tactiek. In 2050 is dat het doel.

Robots in de maatschappij

Robots die zich voortbewegen, communiceren met en reageren op hun steeds veranderende omgeving kunnen maatschappelijk breed toegepast worden. Binnen RoboCup zijn hiervoor de RoboCup Rescue, RoboCup @Home en de RoboCup @Work competities gevormd. De Rescue-robots kunnen bijvoorbeeld worden ingezet bij rampen of andere calamiteiten waar mensen tekortschieten of gevaar kunnen lopen. De RoboCup @Home streeft ernaar robots te ontwikkelen die inzetbaar zijn in huishoudelijke en zorgomgevingen zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen. Hier kunnen de robots mensen (patiënten, cliënten en personeel) assisteren en zware werkzaamheden verrichten, zoals het tillen van patiënten. De RoboCup @Work competitie is gericht op onderzoek naar robots in een werk-gerelateerde omgeving. Tijdens de RoboCup European Open 2016 kun je de zorgrobots uit de @Home League komen bewonderen.

RoboCup Junior

Naast de beschreven ‘Major Leagues’, waarin vooral universiteitsteams uitkomen, zijn er ook Junior-competities voor middelbare scholieren. Meer dan 500 scholieren uit allerlei landen komen met hun robots naar Eindhoven voor wedstrijden in de Junior-categorieën voetbal, redding en dans.

Nieuwsgierig? Kom naar RoboCup European Open, 31 maart – 3 april 2016 in Eindhoven!

Openingstijden

Woensdag 30 maart: 10:00 – 18:00
Donderdag 31 maart: 10:00 – 18:00
Vrijdag 1 april: 10:00 – 18:00
Zaterdag 2 april: 10:00 – 18:00
Zondag 3 april: 10:00 – 17:00

april 03 2016

Details

Datum: 3 april 2016
Tijd: 11:00 - 18:00
Prijs: Gratis
Evenement Categorieën: , , , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Evoluon

Noord Brabantlaan 1A Eindhoven, 5652 LA

+ Google Maps

Bezoek de website van de locatie

shopify analytics