Singer-songwriter Anne van Damme

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

POPEI presenteert elke zondag gratis live muziek van talentvolle singer-songwriters. Zondag 22 mei is het de beurt aan Anne van Damme. Zij zal een aantal sets spelen in een intieme setting in het gezellige café tussen 15.00 en 17.00 uur. Entree: gratis.

Anne van Damme is een jonge singer-songwriter uit Zeeuws-Vlaanderen. Deze vierdejaars studente Songwriting aan de Rockacademie in Tilburg weet te raken met haar gevoelige liedjes en warme stem. Ze schrijft popliedjes die goed in het gehoor liggen, maar die wel een eigen draai hebben. Zichzelf begeleidend op gitaar vertelt Anne met eerlijke teksten haar verhaal aan de luisteraar.

Anne schrijft over de mensen om haar heen, de dingen die ze ziet en de situaties die ze meemaakt. De noodzaak om haar verhaal te vertellen hoor je terug in haar teksten die diep en gevoelig, maar zeker ook gevat en direct zijn. De muzikale begeleiding ondersteunt haar woorden en geeft ze een extra dimensie. Anne sleept het publiek mee in haar wereld. Ze deelt haar gevoel en laat je niet meer los. Haar voorliefde voor punkrockbandjes weet ze perfect te combineren met de invloeden van singer-songwriters als Jim Croce, Ed Sheeran en Joni Mitchell. Hierdoor schrijft ze pittige, akoestische popsongs, afgewisseld met kleinere, intieme nummers. Live weet Anne de aandacht vast te houden door haar stabiele performance en haar krachtige, maar breekbare stem.

In de toekomst wil Anne zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met haar muziek. Dit doet ze door veel op te treden, vaak in de omgeving van Tilburg en in de zomer ook op festivals door het land. De Rockacademie showcases in poppodium 013 hebben haar doen verlangen naar meer en deze missie zal ze niet zomaar laten rusten. Momenteel is Anne bezig met de opnames van haar debuut EP die in juni 2016 zal uitkomen.

Meer informatie: www.popei.nl

mei 22 2016

Details

Datum: 22 mei 2016
Tijd: 16:00 - 18:00
Prijs: Gratis
Evenement Categorieën: ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Organisator

shopify analytics