Sociale Top 2017

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Op de Sociale Top 2017 ontmoeten 700 inspirerende ondernemers, bestuurders, wetenschappers, vrijwilligers, professionals en andere voorlopers en dwarsdenkers elkaar om in gesprek te gaan over uitdagingen rondom zorg, onderwijs, wonen, werk, sport, cultuur, veiligheid en integratie. We wisselen ideeën uit over hoe het beter kan in Nederland. Hoe bouwen we samen aan een samenleving waarin mensen steeds meer verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf en elkaar? En hoe kan de overheid ondersteuning bieden aan mensen die het echt nodig hebben? We praten er niet alleen over, maar we dagen de deelnemers uit om oplossingen te formuleren en initiatieven te starten.

De gemeente Eindhoven ontvangt ons deze dag. Op ruim vijftig locaties in de stad gaan we in groepen met elkaar in gesprek over actuele thema’s en dilemma’s in het sociale domein.

De gemeente Eindhoven is het decor van de Sociale Top 2017. We gaan met elkaar in gesprek op de plaatsen waar het gebeurt: huiskamers en klaslokalen, opvanghuizen en sportkantines, zorginstellingen en buurthuizen, kerken en fabrieken, stadhuis. Op ruim vijftig locaties in en buiten de stad vormen dilemma’s uit de praktijk het begin van de gesprekken. De start en het slot van de top zijn in het Klokgebouw op Strijp-S, op het voormalige terrein van Philips in Eindhoven.

We gaan wandelend, per fiets of met de bus naar de locaties.

In Strijp doen o.a. de Kunsterij (’t Bellefort), Drents Dorp en PSV mee.

De Sociale Top 2017 is een initiatief van de Rijksoverheid en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Deelnemen aan de Sociale Top 2017 kan alleen op uitnodiging. Bent u niet uitgenodigd, maar wel nieuwsgierig? Dan kunt u de Sociale Top volgen via Twitter: #socialetop. Ook kunt u een mail sturen naar info@socialetop.nl met het verzoek het verslag op papier te ontvangen na afloop van de top.

januari 23 2017

Details

Datum: 23 januari 2017
Tijd: 10:00 - 20:00
Prijs: Gratis
Evenement Categorieën: , , , , , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Klokgebouw

Klokgebouw 50 Eindhoven, 5617AB

Bezoek de website van de locatie

Organisator

Gemeente Eindhoven
Email:
Website: Bezoek de website van de organisator
shopify analytics