SONIC BOOM 2016

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Het is op 1 oktober tijd voor de jubileum editie van SONIC BOOM; Een affiche met bands van het zwaardere soort voorzien van dikke visuals en een muur van geluid. Dj’s, een vinylcorner, een speciaalbierbar en een lekkere hap voor de betere bodem maken het af. Geluidsgrenzen worden doorbroken en opgerekt met sonische knallen tijdens Sonic Boom.

Sonic Boom bestaat dit jaar vijf jaar en heeft voor deze jubileum editie een line up om van te watertanden weten samen te stellen:

Velcro Fly
Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het uit Oss afkomstige VELCRO FLY maakt stoner zoals stoner ooit bedoeld was. Een solide fundament van drum en bas, waarover de ene gruizige riff de andere in rap tempo opvolgt. Het is een beproefd recept dat rechtstreeks uit de Californische woestijn afkomstig lijkt te zijn, maar de band gunt zichzelf daarnaast ook de ruimte om af te wisselen en te variëren in tempo. Een feest der herkenning dus, wat echter nergens gaat vervelen. Live staat het helemaal als een huis en groovet het als een malle, zorg dus dat je op tijd bent!

Gomer Pyle
Tot plezier van velen terug na een afwezigheid van een aantal jaar en nu aanwezig tijdens Sonic Boom; GOMER PYLE. Hun album Idiots Savants geldt als een absolute klassieker in het space rock / stoner genre en is, zeker op vinyl, een veel gezocht collectors item. De dromerige psychedelische stoner die de band op het album maakt is in Nederland nog zelden tot nooit geëvenaard. Met een indrukwekkend nieuwe, drie nummers tellende, EP is de band terug van weggeweest en haakt men zonder enige moeite weer aan bij de gevestigde orde.

Tangled Horns
Waar deze Antwerpse band op haar debuut Immovable Object nog voornamelijk op stoner geënte muziek maakte, is TANGLED HORNS op het nieuwe album Unstopable Force wat meer richting 90’s grunge opgeschoven. Dat zorgt voor meer energie, meer melodie en meer ruimte voor de zang. Het resultaat houdt het midden tussen Alice In Chains en Queens Of The Stone Age. Live staat de band bekend om haar solide en zeer energieke shows, waarbij alle remmen los gaan.

ZooN
De schrijvende pers komt vaak superlatieven tekort om de line up van ZOON te beschrijven. Met leden die een verleden hebben in bands als Astrosoniq, The Devil’s Blood en The Gathering kun je natuurlijk ook wel met recht van een supergroep spreken. De band maakt die status op het debuut album Deep, waarop ook Farida Lemouchi (The Devil’s Blood) een gastrol vertolkt, meer dan waar. Het geluid van de band laat zich moeilijk omschrijven, maar de term “Dark Americana” lijkt de lading nog het meest te dekken. De door Jerome Siegelaar gemaakte clip bij het nummer Darkness Falls spreekt wat dat betreft boekdelen. Ook live zal de band door hem bijgestaan worden, wat garant staat voor visueel spektakel.

Monomyth (official)
Vier jaar na hun legendarische optreden tijdens de eerste editie van het festival komt MONOMYTH dit jaar terug als absolute headliner van Sonic Boom. Een status die de band meer dan verdiend heeft naar aanleiding van de drie uitstekende platen die in de tussenliggende jaren zijn uitgebracht. Het meest recente meesterwerk EXO is het sluitstuk van de trilogie en neemt je mee naar de verste uitersten van het muzikale universum. Spacy krautrock, psychedelica, dansbare ritmes, er staat, zeker live, geen enkele rem op deze band. Bereid je voor op een muzikale trip die zijn weerga niet kent.

oktober 01 2016

Details

Datum: 1 oktober 2016
Tijd: 17:00 - 23:59
Evenement Categorieën: ,

Locatie

POPEI

Klokgebouw 300 Eindhoven, 5617 AD

Bezoek de website van de locatie

shopify analytics