Stadsgesprek | Wonen en de smart city

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Stadsgesprek | Wonen en de smart city

Hoe kunnen smart city technologieën informatie opleveren over nieuwe woonwensen en de knelpunten die deze opleveren? Hoe kunnen ruimtelijk ontwerpers, de overheid, corporaties en de markt deze data interpreteren en vertalen naar vastgoedopgaven (transformatie, nieuwbouw, wijkvernieuwing?)

 

/detailContent: Teaser detailContent: Description

Met Dan Hill (Arup/Arup Digital Studio), Mark van der Net (OScity) en Menno Moen (gemeente Eindhoven). Gespreksleiding: Erna van Holland.

In deze bijeenkomst wordt ook gekeken hoe ambities uit de Woonvisie van de gemeente Eindhoven, zoals het verdichten van de bestaande stad en ruimte voor eigen initiatief van burgers, zich verhouden tot die van de smart city. Kunnen er op het gebied van wonen gemeenschappelijke doelen worden geformuleerd en waar liggen die dan?

Dan Hill is Associate Director bij Arup, een wereldwijd actief ontwerp- en ingenieursbureau, en hoofd van Arup Digital Studio. Vanuit zijn achtergrond als ontwerper en stedenbouwkundige heeft hij over de hele wereld gewerkt aan ‘smart city strategy’ en stadsontwikkelingsprojecten.

Mark van der Net is oprichter van OSCity is dat zich richt op ‘Smart Urbanism’. Met open source als inspiratie maakt OSCity stedelijke kennis zoveel mogelijk transparant en nodigt anderen uit om mee te denken en te doen.

Deze bijeenkomst maakt deel uit van de reeks DATAstudio Meet Up’s ‘Een stad zo slim als haar bewoners’. Hierin verkennen verschillende culturele instellingen uit Eindhoven en de DATAstudio hoe technologie en de participatie van inwoners uit Eindhoven zich tot elkaar verhouden.

De DATAstudio is onderdeel van De Staat van Eindhoven, een project van Het Nieuwe Instituut en de gemeente Eindhoven.

Organisatie stadsgesprek: Architectuurcentrum Eindhoven.

december 12 2016

Details

Datum: 12 december 2016
Tijd: 19:30 - 21:30
Prijs: Gratis
Evenement Categorieën: , , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Natlab door Plaza Futura

Kastanjelaan 500 Eindhoven, 5616 LZ Netherlands

Bezoek de website van de locatie

Organisator

shopify analytics