Strijps Kreiefist

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Carnaval is in Strijp al vele jaren niet alleen een feest voor volwassenen maar zeker voor kinderen. Ieder jaar op carnavalsmaandag wordt op het Trudoplein een tent gebouwd, ingericht met marktkramen waar de kinderspelen op komen, een bar en een keuken, dit alles om ’s-middags het Strijps Kreiefist te vieren.

Het karnavalsfist voor de kinderen van Strijp en Eindhoven waar we de kinderen willen leren hoe je op een gezellige manier met elkaar karnaval kunt vieren.

Een commissie begint in september al met de voorbereiding voor het nieuwe fist en er zijn enkele bijeenkomsten van de commissie om alles goed op elkaar af te stemmen en fondsen te werven.

Binnen de commissie is er een verdeling in groepen, zo is er een spellengroep, deze mensen regelen dat er elk jaar weer diverse kinderspelen zijn en zoeken ook naar nieuwe spelen die geschikt zijn voor dit fist, dan de technische groep, die op karnavalsmaandag zorgen dat alles goed opgebouwd wordt en dat alles werkt. Een food groep, die er voor zorgt dat er voldoende eten is en bakken en braden dat het een lieve lust is, een drank groep zorgt dat er voldoende frisdrank, wijn en bier is en zij schenken de glazen nog eens vol. Ook hebben wij een colportage-groep, die het geld binnenhaalt van onze sponsors.

Maar de hoofdzaak is dat de kinderen een geweldige middag beleven. Een middag die bezocht wordt door muziekkapellen en natuurlijk ook door de Stadsprins. Deze wordt ontvangen door de Strijpse jeugdprins “Het Strijps Kreike”. Na de nodige officiele zaken zoals het overhandigen van de onderscheiding “D’n Beste Krei” aan een inwoner van Strijp die veel voor de wijk betekent, stort de stadsprins zich tussen de feestende kinderen en probeert ook enkele spelen uit. Zo kon het gebeuren dat enkele jaren geleden de stadsprins aan de kleefwand hing of dat er een stadsprins in de ballenbak ging of op een rodeostier hilariteit garandeert.

Een groot deel van de tent wordt bewust alcoholvrij gehouden. Wij vinden dat kinderen en alcohol niet samen gaan. Maar omdat er toch de nodige ouders met de kinderen mee komen wordt in een apart deel van de feesttent bier geschonken. De bar wordt wel zo geplaatst dat de ouders toch hun kinderen in de gaten kunnen houden. In het spellengedeelte van de tent lopen bovendien een tiental vrijwilligers rond die een oogje in het zeil houden. Zij brengen zoekgeraakte kinderen en ouders weer bij elkaar.

maart 04 2019

Details

Datum: 4 maart 2019
Tijd: 13:00 - 17:00
Evenement Categorieën: , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Trudoplein

Trudoplein Eindhoven, 5616 GZ Nederland

shopify analytics