Talkshow met Maxim Februari voorafgaand aan de film Girl

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Tijdens deze avond gaat Persis Bekkering voorafgaand aan de film Girl in gesprek met schrijver en NRC Handelsblad-columnist Maxim Februari, die een boek schreef over gender en zijn eigen transitie van vrouw naar man, ‘De maakbare man’.

De indrukwekkende film Girl is de Oscar inzending van België voor Beste Buitenlandse film. Het verhaal draait om de 15-jarige Lara, die droomt van een carrière als ballerina. Maar haar lichaam zit in de weg, want Lara werd geboren als jongen. De film won tal van belangrijke prijzen. Bij de wereldpremière in Cannes werd hij beloond met een minutenlang durende staande ovatie.

Voorafgaand aan de vertoning van de film gaat Persis Bekkering in gesprek met schrijver en NRC Handelsblad-columnist Maxim Februari. Over transgenders. En over zijn eigen transitie van vrouw naar man, die hij beschreef in zijn opgewekte en veelgelezen boek ‘De maakbare man’. In het gesprek scheppen ze helderheid rondom het moderne thema. Wat is transgender? Hoe voelt het? En wat is er nodig om carrières zoals die van Lara mogelijk te maken?

De film Girl begint om 22.00 uur. Kaarten ervoor zijn afzonderlijk te koop.

 

november 09 2018

Details

Datum: 9 november 2018
Tijd: 20:00 - 22:00
Prijs: €5
Evenement Categorieën: , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Natlab door Plaza Futura

Kastanjelaan 500 Eindhoven, 5616 LZ Netherlands

Bezoek de website van de locatie

Organisator

shopify analytics