Tegenlicht Meet Up Eindhoven #44: “Ons dagelijks brood”

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Meer dan een miljoen Nederlanders werken tegenwoordig als zelfstandige. Slechts 20% van hen heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering. De rest vindt het te duur, heeft medische klachten die worden uitgesloten of te weinig vertrouwen in bestaande verzekeraars. Een tikkende tijdbom onder ons sociale stelsel. Er is een alternatief: het broodfonds. Een nieuw soort arbeidsongeschiktheidsverzekering gebaseerd op wederzijds vertrouwen.

Een broodfonds is een concrete manier om, vertaald in geld, voor je naasten te zorgen wanneer het onverhoopt nodig is. Steeds meer ondernemers en zelfstandigen verenigen zich in broodfondsen. Op dit moment zijn er ongeveer 250 broodfondsen, door heel Nederland verspreid. Het zijn groepen van twintig tot maximaal vijftig mensen met heel diverse beroepen, die elkaar financieel ondersteunen bij langdurige ziekte of een ongeval. Er zijn geen kleine lettertjes en geen doktersbriefjes nodig om bij ziekte een geldbedrag uitgekeerd te krijgen.

Wanneer er geen verzekeringsmaatschappij is die de regels bepaalt, moet je dat met elkaar uitzoeken. Bij een broodfonds staat het wederzijdse vertrouwen centraal. VPRO Tegenlicht kijkt bij drie verschillende broodfondsen hoe zij hier een eigen invulling aan geven. Neemt men potentieel misbruik voor lief of zijn de leden ervan overtuigd dat degene die je kent je niet zal bedriegen?

Moderatie: Ineke Hurkmans
Tafelgasten: Chantalle Weemaes, ….

Programma:
18:45 uur – Binnenloop
19:00 uur – Samen kijken naar de aflevering
19:45 uur – Binnenloop debat
20:00 uur – Start debat & discussie met gasten & aanwezigen
21:30 uur – Borrel & big talk
22:30 uur – Einde van avond

oktober 11 2017

Details

Datum: 11 oktober 2017
Tijd: 19:00 - 22:00
Evenement Categorieƫn: , , , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

SingularityU The Netherlands

Torenallee 22-06 Eindhoven, 5617 BD Netherlands

shopify analytics