Turkse muziek documentaire

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Vrijdag 29 april kun je voor het eerst bij POPEI genieten in Turkse sferen. Centraal staat de documentaire ‘Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul’ van Fatih Akın. Om 17.00 uur wordt er gestart met Turkse thee en delicatessen. Daarna wordt de documentaire bekeken en in de pauze is er een kort optreden van Orkun Ağır. Entree: gratis.

De muziekdocumentaire ‘Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul’ is geregisseerd door Fatih Akin, de maker van de veelgeprezen film ‘Gegen Die Wand’. Alexander Hacke, de bassist van Einstürzende Neubauten en de componist van de muziek van ‘Gegen Die Wand’ legt de muziekscène en cultuur van Istanbul bloot in een ritmische documentaire die de geheimen van de stad aan de Bosporus openbaart door muziek. Er wordt een levendig en gevarieerd beeld gegeven van de lokale muziekscene in al haar facetten. Alle genres komen aan bod: van klassieke muziek tot rock, van hiphop tot straatmuziek. De afwisseling van muziek, politiek en menselijkheid, die karakteristiek is voor Istanbul, werd nog nooit zo goed in beeld gebracht

Orkun Ağır is een jonge Nederlandse componist, hij zal in de pauze klassieke muziek met lichte Ottomaanse en Anatolische invloeden spelen. Vooraf zijn is er heerlijke Turkse thee en delicatessen.

Meer informatie: www.popei.nl

april 29 2016

Details

Datum: 29 april 2016
Tijd: 18:00 - 23:00
Evenement Categorieën: , , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Organisator

shopify analytics