UKI – Enter the BioNet

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

UKI – Enter the BioNet.Een onderzoek naar technologie in relatie tot de samensmelting van software, virussen en het menselijk lichaam.

De interactieve installatie UKI-Enter the BioNet lanceert ons in een toekomstig scenario waarin het Net, het internet van onze tijd, is ingestort. De Genom Corp heeft het menselijk lichaam gegijzeld om BioNet op te zetten; Een netwerk gemaakt van rode microcomputer bloedcellen (erythrocyten)die zelfstandig onze verlangens her-programmeren.

UKI- Enter the BioNet is een collectieve multi-player game installatie. Opgezet binnen een BioNet in kaart gebracht door stromende rode bloedcellen zijn de spelers. 2 tot 8 voor elke speelsessie, bedraad met bio sensors die de emotionele en beweeglijke data van de spelers registreren.

In de huidige economische en politieke context worden biodata van ons lichaam en audio/video/tekstdata van onze communicatie onder surveillance gehouden door regeringen en gebruikt door bedrijven voor hun eigen voordeel. Genen kunnen gepatenteerd en geprivatiseerd worden. In de gameplay van UKI-Enter the Bionet neemt het publiek deel aan deze meeslepende ervaring als een saboteur van dit systeem. Uitgerust met een sensor kan elke deelnemer het Bionet beïnvloeden door zijn of haar lichamelijke inzet.

Het algoritme van de collectieve data van de spelers laat de door een sub-woofer geaccentueerde soundscape klinken en dicteert zo de scores van het spel.

Van 2 tot 4 december is de installatie te zien bij Baltan Laboratories in het Natlab. 

Kunstenaar Shu Lea Cheang wordt vergezeld door Etienne Landon (sensor design/programeur) en Julien Ottavi (sound designer) en zullen ook een workshop geven met het thema installatie/performance samenwerking.

Word deel van de ervaring! Op vrijdag 2 december nemen we UKI-Enter the BioNet als case study om onderzoek te doen naar de samenwerking tussen kunstenaars, software/hardware designers en geluidsartiesten door je kennis te laten maken met de sensor designs van het project, system patching en de soundscape score. We stellen de workshop open voor case study’s met betrekking tot projectsamenwerking en we nodigen lokale multimedia artiesten uit om hun projecten mee te nemen voor presentatie en discussie. De makers staan open om feedback te geven op conceptuele/technische issues.

Om je project toe te lichten als case study in de workshop, stuur een mail naar shulea@earthlink.net (liefst voor 21 november).

get a ticket

december 02 2016

Details

Begin: 2 december 2016
Eind: 4 december 2016
Prijs: €9
Evenement Categorieën: , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Baltan Laboratories

Kastanjelaan 500 Eindhoven, 5616 LZ Nederland

Telefoon:

+31(0)402946847

Bezoek de website van de locatie

Organisator

Baltan Laboratories
Telefoon: +31(0)402946847
Email:
Website: Bezoek de website van de organisator
shopify analytics