Velvet Live: The Jaydees – Acoustic Instore

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Americana-liefhebbers opgelet! Op 15 september hebben we een leuke instore gestrikt van de Tilburgse band The Jaydees. Hun album “Dandelions” verschijnt op 14 september. Kom hun nieuwe muziek checken 15/9 om 15:30.

The Jaydees is de band rondom frontmannen Joop van der Kuip en Derrick van Schie. Niet geheel toevallig is de naam van de Tilburgse band een combinatie van de initialen van beide heren. En ook in het schrijven van de nummers hebben Van Schie en Van der Kuip een (nagenoeg) evenredig aandeel. “Twee jaar geleden heb ik samen met een goede vriend een muziekreis gemaakt door de Deep South van Amerika en daarbij steden aangedaan als Atlanta, Asheville, Knoxville, Nashville, Memphis, Austin en New Orleans. Na die trip heb ik enkele nummers geschreven die op de plaat zijn beland. Ze weerspiegelen niet zozeer tekstueel die reis, maar wel wat betreft muzikaliteit en sfeer”, aldus Van der Kuip over de totstandkoming van een aantal songs op het nieuwe album ‘Dandelions’, de opvolger van debuut ‘Work With What We’ve Got’ (2016).

De liedjes op ‘Dandelions’ bevatten dus – letterlijk – veel Amerikaanse invloeden, maar geluidsbepalende factoren van binnen de landsgrenzen zijn ook te benoemen, zoals studio Twang Wolf van Hans en Peter Hannemann, waar het album is opgenomen. Meer specifiek de sfeer van het Groningse landhuis waar de studio zich bevindt, en de aanwezige apparatuur die is gebruikt: de liedjes zijn opgenomen op analoge tape, en op enkele overdubs na met de volledige band live ingespeeld.

 

september 15 2018

Details

Datum: 15 september 2018
Tijd: 17:30 - 18:30
Evenement Categorieën: , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Velvet Music Eindhoven

Torenallee 60-02 unit 8 (in winkelcentrum Urban Shopper) Eindhoven, 5617 BD Nederland

Telefoon:

06-52546744

Bezoek de website van de locatie

Organisator

Velvet Music Eindhoven
Email:
shopify analytics