Vincent Bijlo – Het Nieuwe Nu 2.0

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

“Ik heb een ukelele met wifi en een robot die, wat ik ook tegen haar zeg, nooit kwaad wordt. Ik heb een zelfrijdende auto waarin ik niet kan verdwalen, een telefoon met zoveel ogen als ik maar wil, welkom in ‘Het Nieuwe Nu’, die goeje nieuwe tijd. Ik ben precies op tijd geboren. Als ik eerder was geboren had ik al die technische mogelijkheden niet gehad. En als ik later was verwekt, was ik misschien niet eens geboren. Ja, blinden zijn duur, kosten onze samenleving handen vol geld. En wat dacht je van blinde homo’s. Jazeker, die bestaan, ze zijn bijna allemaal voetbalscheidsrechter.

Het is een mooie tijd dus, maar wel jammer alleen dat zo’n robot niet lekker ruikt en geen warme software heeft en het zo stil is in zo’n onverdwaalbare auto.

Ik heb schoennavigatie waarmee ik alleen over straat kan lopen. Als mijn linkerzool trilt moet ik linksaf, trilt mijn rechter, ga ik rechts.

Gisteren begonnen ze allebei tegelijk te trillen. Wat moest ik doen? Opeens miste ik de mens, die ouwe mens, met zijn grillen en nukken, zijn grappen, zijn onnavolgbare redeneringen, zijn beperkingen.

Techniek is geweldig, maar we moeten ons er niet blind op staren, dan zien we elkaar niet meer. En als ‘Het Nieuwe Nu’ ergens om vraagt, is het om zien en gezien te worden.”

januari 13 2017

Details

Datum: 13 januari 2017
Tijd: 20:30 - 23:00
Evenement Categorie:
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Piet Hein Eek

Halvemaanstraat 30 Eindhoven, 5651 BP Nederland

Telefoon:

040-2856610

Bezoek de website van de locatie

Organisator

Piet Hein Eek
Telefoon: 040-2856610
Email:
Website: Bezoek de website van de organisator
shopify analytics