Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Van een lokale subcultuur in New York is graffiti in veertig jaar uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen met zijn eigen helden en verdienmodellen. Omarmd als stedelijke decoratie of uit alle macht bestreden, is graffiti vooral dankzij het internet aan een langzame dood ontsnapt. Steeds meer acties in de echte wereld worden uitgevoerd en gedocumenteerd met hun digitale verspreiding in gedachten, wat leidt tot verfrissende zelfreflectie en nadruk op het performatieve karakter van het schrijven.

Zeg het niet tegen een tagger, maar graffiti is geëvolueerd tot een veelzijdige, volwassen kunstvorm die zware thema’s niet schuwt en verzet tegen repressie combineert met een aanstekelijke hackersmentaliteit. De kick van de illegaliteit blijft ondertussen een belangrijke drijfveer, direct verbonden aan kudos en street credibility.

Met #ViralVandals presenteert MU een tentoonstelling over het tweede leven van graffiti. Virtuele viraliteit vervangt de straat in de zoektocht naar steeds grotere zichtbaarheid. Nieuwe vormen van expressie komen naar boven en het DNA van de scene verandert onomkeerbaar. Een monument voor de internationale online gemeenschap—jonge makers en wereldwijde iconen —in Eindhoven.

 

Deelnemers: 

4608 & Fabian Sigurd, Boyscout, Brad Downey, Eewan, Good Guy Boris, LoiqMobstr, MOSES&TAPS™, MVIN, Nawas, Nug & Pike, Rage, Sauli Sirviö, TOY Crew, Utah & Ether, Veli & Amos, Zelle Asphaltkultur

Co-curatoren: Jasper van EsGood Guy Boris

Waar MU

Wanneer 5 mei – 2 juli 2017

Ticket € 5

 

Opening 5 mei 20:00 uur

Ticket € 5 (inclusief 2 drankjes)

Specials

Op zaterdag 17 juni vanaf 20.00 uur #ViralVandalTalks in het Student Hotel, in samenwerking met E-Moves.

Ook vanaf 5 mei in de MU Containers op Plug-In-City Strijp S: Sorry for Damage Done van Wladimir Manshanden & Vincent Wittenberg.
Op vrijdag 16 juni vanaf 17.00 uur bierige boekpresentatie van Sorry for Damage Done.

mei 05 2017

Details

Begin: 5 mei 2017
Eind: 2 juli 2017
Prijs: €5
Evenement Categorieën: , , , , , ,
Website: Bezoek de website van het evenement

Locatie

Organisator

MU
Telefoon: +31402961663
Email:
Website: Bezoek de website van de organisator
shopify analytics