Workshop | Bouwen met zout

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Bouwen met Zout!?

Tijdens de Dutch Design Week presenteert Transnatural de Regeneration tentoonstelling met een super leuke workshop voor kinderen! Het is een expositie met ontwerpers en kunstenaars die zich richten op het herstel van de vaak door de mens beschadigde natuur en de omgeving. Denk hierbij aan ernstig vervuild water of onvruchtbare grond door landbouw of ontbossing.

Wist je dat zout een constructiemateriaal kan zijn om gebouwen of voorwerpen mee te maken? In de Building with Salt (bouwen met zout) workshop leer je hoe je op speelse wijze voorwerpen en architectuur kan maken van zeewater en ook nog eens woestijnvorming kan tegengaan! Maar hoe doe je dat: bouwen met zout? En hoe werkt het?

Het zeewater met zout wordt opgepompt in droge woestijngebieden. Het zout wordt dan van het water gescheiden. Zo kan het water de planten, bomen en gewassen in de omgeving voeden. Het zout kan dus worden gebruikt als bouwmateriaal!

Doe mee met de workshop en leer zelf zout water om te toveren naar bouwstenen. Wat ga jij als zout-architect bouwen? Een eigen huis, een wijk, of… een hele stad? Kom naar de Regeneration Playground en bouw mee!

Wil je zeker zijn van een plekje in één van de workshops? Meld je dan aan door een mail te sturen naar joannette@transnatural.org met als onderwerp ‘Deelname Building with Salt’. Hopelijk tot dan!

De workshops vinden plaats op

Zaterdag 29 oktober om 14:00, 15:00 en 16:00 uur

Zondag 30 oktober om 14:00, 15:00 en 16:00 uur

Deze workshop is tot stand gekomen in samenwerking met Eric Geboers, bedenker van The Salt Project.

oktober 30 2016

Details

Datum: 30 oktober 2016
Tijd: 14:00 - 17:00
Evenement Categorieën: ,
Website: Bezoek de website van het evenement
shopify analytics